Ο πανικός της κυβέρνησης και ο Τάκης Θεοδωρικάκος

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Του Νίκου Στέφου

Η σύγκρουση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης και σημαντικής μερίδας των Μ.Μ.Ε. για τις τηλεοπτικές άδειες παίρνει πλέον ανεξέλεγκτες διαστάσεις κυρίως μετά την αποπομπή Καλογρίτσα από υπερθεματιστή.

Η κυβέρνηση, που βλέπει να μην της βγαίνει η ιστορία του διαγωνισμού, αντιδρά με σπασμωδικές κινήσεις και περνά στην αντεπίθεση. Η προσπάθεια εμφανής. Να δείξει στην κοινή γνώμη ότι αν κατηγορείται για διαπλοκή και εναγκαλισμό της με τους εργολάβους, δεν σημαίνει ότι και οι αντίπαλοί της είναι καλύτεροι… Είναι κι αυτοί διεφθαρμένοι.

 

Μέσα όμως στον εκνευρισμό της η αντεπίθεση αυτή μετατρέπεται σε προσπάθεια κατασυκοφάντησης και λάσπης. Κι όποιον πάρει ο Χάρος! Στόχος της τώρα ο Τάκης Θεοδωρικάκος! Ο στενός σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη και πρώην Γενικός Διευθυντής της εταιρείας δημοσκοπήσεων G.P.O. Αμαρτία του; Ότι είναι κουμπάρος του Χρήστου Καλογρίτσα.

Δεν αντιλαμβάνομαι όμως πού είναι το πρόβλημα; Ποιο είναι το… έγκλημα του Τάκη Θεοδωρικάκου; Η κουμπαριά; Ε και; Από πότε οι κουμπαριές αποτελούν ποινικά αδικήματα; Καταχράστηκε ο Τάκης Θεοδωρικάκος δημόσιο χρήμα; Όχι! Μοίρασε κρατικό χρήμα στον Καλογρίτσα; Όχι! Ανέθεσε δημόσια έργα στην εταιρεία ΤΟΞΟΤΗΣ του Καλογρίτσα; Όχι! Δάνεισε δεκάδες εκατομμύρια στον Καλογρίτσα από κρατική τράπεζα; Όχι! Κατέστρεψε το Ταμείο των Μηχανικών; Όχι!

Ποιος λοιπόν κατηγόρησε τον Θεοδωρικάκο για την κουμπαριά του με τον Καλογρίτσα; Ο άλλος κουμπάρος του, ο υπουργός υποδομών Χρήστος Σπίρτζης!!! Εκείνος που έδωσε επί της δικής του υπουργίας πολλά δημόσια έργα στον Καλογρίτσα και τουλάχιστον τις εργολαβίες του άξονα Πάτρας – Πύργου! Που επί προεδρίας του ως πρόεδρος του ΤΕΕ, υποθηκεύτηκε το μέλλον της Αττικής Τράπεζας! Ο υπεύθυνος της καταστροφής του Ταμείου των Μηχανικών!

Με τέτοιες όμως αντιδράσεις που μόνο Αυριανισμό θυμίζουν κι όχι Αριστερά με το ηθικό πλεονέκτημα, δεν μπορεί παρά να γελάει πια και το παρδαλό κατσίκι στα βοσκοτόπια της Ιθάκης… Γιατί πάει πολύ να ζητάς και τα ρέστα όταν έχεις τη φωλιά σου λερωμένη. Όταν έχεις τουλάχιστον πολιτικές ευθύνες. Γιατί οι ποινικές θα αναζητηθούν σύντομα. Πολύ σύντομα…

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.