Ήμασταν στην Επίσημη πρεμιέρα της παράστασης “Όνειρα Γλυκά” με την Ελπίδα και τη Σαλίνα Γαβαλά

Facebook
Twitter
LinkedIn

της Λαμπριάνας Κυριακού
kk_lambriana@yahoo.com

«Όνειρα Γλυκά», που αναδύθηκαν μέσα από την εσωτερική αναζήτηση της ταλαντούχας ερμηνεύτριας Σαλίνας Γαβαλά, αλλά και της κάθε γυναίκας που αντιλαμβάνεται μεγαλώνοντας, ότι η ζωή της,  δεν χρωματίζεται μόνο με πολύχρωμα  παστέλ, αλλά με άλλα πιο σκληρά υλικά, που έχουν τη δυνατότητα να εισβάλουν ακόμα και στην ψυχή της.

Μια παράσταση, που  ανεβαίνει στο Σύγχρονο Θέατρο από αρχές Φεβρουαρίου, με πρωταγωνίστρια την  παιδική συνείδηση μας, αλλά   και αυτήν  που ωριμάζει με την πάροδο των χρόνων.

Μια μουσική παράσταση, με δυο ερμηνεύτριες επι σκηνής. Ελπίδα και Σαλίνα. Δυο γενιές – δυο πτυχές του  εαυτού μιας γυναίκας, συνομιλούν, μέσα από πεζό λόγο, αλλά ταυτόχρονα,  δυο φωνές, συνδιαλέγονται μέσα από τα ωραιότερα τραγούδια που κυκλοφόρησαν όχι μόνο σε πικάπ και ραδιόφωνα, αλλά κυκλοφόρησαν μέσα στις φλέβες μας, αφήνοντας στις πιο δυνατές στιγμές μας, ένα δάκρυ να έχει λόγο που κυλάει. Όλοι χαιρετήσαμε έναν παλιό έρωτα, με το τραγούδι των Τσότου/ Χατζή «Αντίο λοιπόν Αντίο», όλοι κλάψαμε με το τραγούδι «Η Σωτηρία της Ψυχής» των Νικολακοπούλου/Κραουνάκη, όλοι λίγο πολύ έχουμε ένα τραγούδι που να μας θυμίζει τις σημαντικότερες περιόδους της ζωής μας.


Πριν τρία χρόνια, περίπου, θυμάμαι στη γιορτή ενός κοινού μας φίλου, την Ελπίδα να λέει ότι θα ήθελε να κάνει κάτι μουσικο-θεατρικό, αλλά με μια παράσταση που να είναι καθαρά μουσική και να έχει και  λίγη πρόζα. Ίσα που να αγκαλιάζει τα τραγούδια και να τους δίνει άλλη οντότητα. Να που μερικά χρόνια μετά, η στιγμή αυτή  έφτασε, με την Ελπίδα, να ανεβαίνει στο θεατρικό σανίδι σε σκηνοθεσία Αντώνη Λουδάρου και να μας αποκαλύπτει ότι, η τραγουδίστρια Ελπίδα, μπορεί να ανταποκριθεί και υποκριτικά και να μας συγκινήσει το ίδιο.
Η
Ελπίδα λοιπόν σε αυτή την μουσικοθεατρική παράσταση, είναι καθαρά ο εαυτός της. Δεν υποδύεται μια γυναίκα είναι γυναίκα, ΕΙΝΑΙ  η φωνή της συνείδησης της, ΕΙΝΑΙ  μητέρα, ΕΙΝΑΙ η ερμηνεύτρια, που έχει περάσει ποτάμια ρηχά και ποτάμια θάλασσες για να είναι μέχρι και  σήμερα μια από τις καλύτερες φωνές στη χώρα μας.



Τη Σαλίνα Γαβαλά, την γνωρίσαμε  τα τελευταία χρόνια, μέσα  από τις συνεργασίες της, με επίσης σημαντικούς τραγουδιστές του ελληνικού πενταγράμμου, χωρίς να γνωρίζουμε ωστόσο,  ότι αυτό το υπερταλαντούχο κορίτσι, έχει σπουδάσει θεατρολογία στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, υποκριτική με υποτροφία του ΘΟΚ στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος καθώς επίσης και υποκριτική για τον κινηματογράφο στην Αμερική στο NYFA (Los Angeles).  Οι σπουδές της Σαλίνας περιλαμβάνουν επίσης κλασσικό μπαλέτο και πιάνο. Με δείγμα αυτήν την εύστοχη προσπάθεια, επιθυμούμε να δούμε και άλλες  δουλειές της. Ωστόσο, μέχρι τότε, μένουμε στα γλυκά της όνειρα που τα πλήγωσε ο χρόνος.

Ένα μουσικό ταξίδι, που έχει την δυνατότητα να ξεναγήσει το κοινό σε αυτήν την άβυσσο του εαυτού μας, που αιωρείται ατίθασα μες το χρόνο. Που χωρίς περίσκεψη, αναζητάμε απλά, ένα καλύτερο αύριο, χωρίς να χτίσουμε πάνω σε μια και μοναδική  λέξη που μας επιβεβαιώνει την ύπαρξη μας. Το σήμερα!!

Τις δυο  ερμηνεύτριες, συνοδεύουν επι σκηνής οι μουσικοί: Γιώργος Τσολάκος: πιάνο –  Αχιλλέας Διαμαντής: κιθάρα – Μιχάλης Κεχαγιάς: μπάσο, κρουστά. Η σκηνοθεσία του Αντώνη Λουδάρου. Τα σκηνικά είναι της  Στέβης Λύτρα, οι φωτισμοί του Μίλτου Λυσίκατου. Επίσης, η ενδυματολογική επιμέλεια είναι του Νάσου Λοίζου, ο σχεδιασμός ήχου του Δημήτρη Χωριανόπουλου.  Βοηθός σκηνοθέτη: Γωγώ Μαρινάκου. Φιλική συμμετοχή Δημήτρης Ίσαρης

Η παράσταση παίζεται κάθε Τετάρτη στις 18:30 και κάθε Κυριακή στις 21:00 στο Σύγχρονο Θέατρο στο Γκάζι. Διάρκεια: 1,35λ –  Τιμές εισιτηρίων: 16 ευρώ, 12 φοιτητικό, ανέργων, συνταξιούχων, ΑΜΕΑ


Βραδιά για λίγους και εκλεκτούς φίλους, ήταν η χθεσινοβραδινή παράσταση,(28/2). Τα «Ονειρα Γλυκά» τίμησαν με το χειροκρότημα τους, οι: Ρίκα Διαληνά, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Πέγκυ Ζήνα, Γιώργος Λύρας, Χριστόφορος Χριστοφόρου, Μαρία Ελένη Λυκουρέζου, Λιζέτα Νικολάου, Μιχάλης Βιολάρης, Σοφία Αρβανίτη, Ελευθερία Ρήγου, Δήμητρα Μιχαηλίδου, Ήρα Κατσαντώνη, Νεφέλη Ορφανού…




λίγα λόγια για την υπόθεση:

Μια μετακόμιση γίνεται αφορμή για μια αναδρομή στα παιδικά χρόνια, τις εφηβικές στιγμές, τα όνειρα και τα λάθη μιας γυναίκας, η οποία συνομιλώντας με τον φανταστικό μελλοντικό της εαυτό, συμφιλιώνεται με τους φόβους και το χρόνο και ξαναβρίσκει τον ονειροπόλο εαυτό της. Μια παράσταση για τα όνειρα που κάποιες φορές μας πικραίνουν, για τους έρωτες που χάνονται, για τον εαυτό μας που πρέπει να ξαναβρούμε.

 


Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.