Πρεμιέρα για το έργο “Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε” από το Β΄τμήμα υποκριτικής του Studio Μαυρομιχάλη

Facebook
Twitter
LinkedIn

 

Γραφει η Λαμπριάνα Κυριακού

Αρχέγονη η ανάγκη του ανθρώπου, να νιώσει να σκεφτεί, για την ύπαρξη του, επιχειρώντας να ζωντανέψει σε εικόνες, αυτό που εν αγνεία του  βιώνει μέσα του. ψυχαγωγεί  τους φόβος του, δημιουργώντας  καινούργιους κόσμους, υπαρξιακούς και μη. Αυτό είναι η Τέχνη, να ζωντανεύεις και το αέναο σύμπαν, έτσι όπως το αφουγκράστηκε η ανθρώπινη φύση.


Το Ερασιτεχνικό θέατρο, είναι μια συλλογική δημιουργία, που έχει ρίζες αρχέγονες και δεν επιτρέπει στον «αδαή» να προσεγγίσει το χώρο της Τέχνης, αν μέσα του ο έρωτας για το θέατρο δεν είναι αγνός.

Το ερασιτεχνικό θέατρο, δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από το επαγγελματικό,  αφού  καταφέρνει αυτό που στο θέατρο στις μέρες μας έχει χαθεί, μέσα από σκηνοθετικά τεχνάσματα και  μοντερνισμούς.  Να κρατήσει το πηγαίο, το αυθεντικό  και το αυθόρμητο, που  αν το δούμε πιο τηλεσκοπικά, είναι πιο συμβατά με τον  απλό θεατή.

Με το εμβληματικό έργο του Λουίτζι Πιραντέλο, «Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε» σε σκηνοθεσία, Φώτη Μακρή,  Κλεοπάτρας Τολογκου  και Στέλλας Κρουσκα, το δεύτερο τμήμα  υποκριτικής  του Studio Μαυρομιχάλη, ολοκληρώνει  τον κύκλο μαθημάτων του, με μια σειρά παραστάσεων που θα διαρκέσει  μέχρι τις 7 Ιουλίου.

Αλήθεια, τι μπορεί να γνωρίζουμε  τελικά για τους άλλους; Αυτό που βλέπουμε εμείς; Ή αυτό που βλέπουν οι άλλοι;

Το «Ετσι είναι αν έτσι νομίζετε» είναι ένα  έργο που σε γοητεύει γιατί σε φέρνει αντιμέτωπο με δυο αντίθετες έννοιες. Της φαντασίας και της πραγματικότητας. Η πολύπλευρη εικόνα της αλήθειας, είναι αυτή που βάζει το θεατή στο παιχνίδι, χωρίς να  του δίνει μια ξεκάθαρη απάντηση. Μπορεί να πει κανείς ότι ούτε ο ίδιος ο Πιραντέλο,  δεν ήθελε να αποφασίσει ποια ήταν η αλήθεια γιατί και ο ίδιος δεν ήταν ικανοποιημένος από το πραγματικό γεγονός που τον ώθησε να γράψει αυτό το εργο.

Το δεύτερο τμήμα υποκριτικής του Studio Μαυρομιχάλη, στην Επίσημη Πρεμιέρα του, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Ιουνίου, μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, αφού μέσα από τις ερμηνευτικές ικανότητες των ηθοποιών του,  που τις διακατέχει  πρώτα ο  επαγγελματισμός,  είδαμε μια άρτια δουλειά και ζηλευτή.

Η σκηνοθετική προσέγγιση και των τριών σκηνοθετών, είχαν μια κοινή πορεία, η οποία μας  ταξίδεψε πάνω στις πιο βασικές γέφυρες του έργου, χωρίς υπερβολές και υπονοούμενα.

Οι ηθοποιοί που παίζουν είναι: Αργυριάδης Νίκος – Βαρσου Ελευθερία- Πρωτοπουλου Ανδριαννα- Δημητριαδου Αντιγόνη- Δημητρίου Ζαχαρίας – Ιακωβιδου Ιωσηφινα – Καραγιάννη Σταυρούλα – Μουρίκη Θεοφανω – Μουρίκης Λεωνίδας- Σκουρτή Αγγελική- Ξουραφα Μαρία – Χαραλαμποπουλου Χριστινα – Μελισσαρη Δώρα- Φουρναρακη Μαρία- Βλαχοκωστα Ελινα – Κρέστα Χαρά.

Παράλληλα, θέλω να συγχαρώ τον αξιοθαύμαστο συνάδελφο,  Γιάννη Γαβρίλη, που εκτός από πολύ καλός συνάδελφος, μου θύμισε  πόσο καλός ηθοποιός είναι, αν και σ΄ αυτό το σημείο ταιριάζει αυτή η παροιμία που λέγαν οι παλιοί. «Το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει.»

Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα!!

Σκηνικά Κουστούμια: Μαρία Μπενάκη


 

 

Από τις 30 Ιουνίου μέχρι τις 6 Ιουλίου στις 21.00

και στις 7 Ιουλίου στις 19.00 και 21.15.

είσοδος: 5 ευρώ

”Studio Μαυρομιχάλη”- Μαυρομιχάλη 134-Εξάρχεια.

Τηλ. 210 6453330

 


Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.