Δολοφόνησαν πιστούς σε δύο τζαμιά στη Νέα Ζηλανδία…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ενοπλη επίθεση εξαπέλυσαν στη Νέα Ζηλανδία σε δύο  Ιερά Τεμένη . ομάδα ακραίων στοιχείων,τα ξημερώματα, την ωρα που οι πιστοί προσεύχονταν.Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες 27 άνθρωποι έπεσαν νεκροί απο τις σφαίρες μεταξύ των οποίων και παιδάκια. Οι τραυματίες ξεπερνούν τον αριθμό των πενήντα ατόμων.Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί τέσσερα άτομα μεταξύ των οποίων και μια γυναίκα.

Λίγες ώρες πριν την επίθεση ενας εκ των δραστών  είχε αναρτήσει ένα «μανιφέστο» στο οποίο υποστήριζε ότι σχεδίαζε την επίθεση εδώ και δύο χρόνια.

«Μια επίθεση στη Νέα Ζηλανδία θα προκαλέσει την προσοχή στην επίθεση που δέχεται ο πολιτισμός μας, ότι δεν υπάρχει κανένα ασφαλές σημείο στον κόσμο, οι εισβολείς είναι παντού στις χώρες μας, ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ο Τάραντ είχε γράψει ότι «εκπροσωπεί τα εκατομμύρια των Ευρωπαίων και άλλων εθνικιστών» γράφοντας ότι «πρέπει να διασφαλίσουμε την ύπαρξη των ανθρώπων μας και το μέλλον των λευκών παιδιών».

Ο νεοζηλανδικός Τύπος κάνει λόγο για «πολλούς» νεκρούς στις επιθέσεις στα δύο τεμένη. Ανάμεσα στα θύματα, σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Stuff, είναι πολλά παιδιά.

Μεγάλη δύναμη οπλισμένων αστυνομικών έχει αναπτυχθεί στο κέντρο της Κράιστσερτς, όπου σύμφωνα με δημοσιεύματα σε ΜΜΕ ένοπλοι επιτέθηκαν σε δύο τεμένη της πόλης, στο νότιο νησί της Νέας Ζηλανδίας, και υπάρχουν πολλά θύματα.

«Εκτυλίσσεται σοβαρό συμβάν στην Κράιστσερτς», όπου ένοπλος ή ένοπλοι άνοιξαν πυρ, ανακοίνωσε η αστυνομία, διαβεβαιώνοντας ότι κινητοποιεί όλες τις δυνάμεις που έχει στη διάθεσή της για να αντιμετωπίσει την κατάσταση, αλλά «ο κίνδυνος παραμένει πολύ υψηλός».Σύμφωνα με τον Stuff, το προσωπικό στο γενικό νοσοκομείο της Κράιστσερτς ετοιμάζει την πτέρυγα επειγόντων περιστατικών για την υποδοχή «40 ως 50» τραυματιών.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.