Ο ηθοποιός Γιώργος Ημέρης μιλάει για το “Χρυσόψαρο”

Facebook
Twitter
LinkedIn

«Το χρυσόψαρο» του Δημήτρη Νταούλη είναι ένα έργο για την ελευθερία. Μια σουρεαλιστική κωμωδία με πολλές ανατροπές, που ανεβαίνει από τον Δεκέμβριο  στο Θέατρο ΜΠΙΠ.

Εμείς συναντήσαμε τον νεαρό ηθοποιό Γιώργο Ημέρη, έναν από τους πρωταγωνιστές της παράστασης για να μας πει  γιατί κάποιος θέλει να κλέψει ένα χρυσόψαρο…

 

Πείτε μας δύο λόγια για την παράσταση;

Εφτά διαφορετικοί χαρακτήρες προσπαθούν να βρουν ένα χρυσόψαρο που κλάπηκε από ένα pet shop ο καθένας για τον δικό του λόγο. Μέσα από όλο αυτό βλέπουμε πως χάνονται οι ανθρώπινες αξίες, πως χάσαμε την ελευθερία μας, πως έχουμε παγιδευτεί σαν χρυσόψαρα και εμείς, ο καθένας στην δική του γυάλα… θα μπορούσα να αναλύσω για ώρες το έργο αλλά δεν θέλω να σας κουράσω!

Ποιος είναι ο δικός σας ρόλος;

Εγώ υποπτεύομαι ότι πρέπει να είναι ο ιδιοκτήτης του pet shop! Ένας ήσυχος ντροπαλός ευαίσθητος αρκετά νευρικός κύριος!

Γιατί το χρυσόψαρο είναι τόσο σημαντικό για τον ιδιοκτήτη του pet shop;

Η  ευαισθησία αυτού του ανθρώπου, τον έχει κάνει να δένεται τόσο πολύ με τα ζωακια-ψαρακια που έχεις στο μαγαζί του, που μετά είναι πολύ δύσκολο να τα αποχωριστεί. Και πόσο μάλιστα όταν του το κλέβουν, χωρίς να μπορέσει να το αποχαιρετήσει.

Αγαπημένη ατάκα από το έργο;

Ο Αστυνόμος «νομοθέτη» νομοθετεί

Γιατί αξίζει να δει κανείς την παράσταση;

Η παράσταση έχει ένα σασπένς που κρατάει το ενδιαφέρον του θεατή. Μέσα από κωμικοτραγικά γεγονότα γίνεται ταυτόχρονα δίνει το δικό  της μήνυμα.

Επόμενα επαγγελματικά σχέδια;

Προς το παρών τελειώνουμε την γραφή ενός θεατρικού έργου που γράφουμε  με τον κολλητό-αδερφο μου !και ελπίζουμε να το αγαπήσει ο κόσμος όσο και εμείς.

 


 

Περισσότερα για την παράσταση: «Το χρυσόψαρο» του Δημήτρη Νταούλη – Πρεμιέρα 16/12 Θέατρο ΜΠΙΠ


Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.