Λούης Πατσαλίδης: «Δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς το χιούμορ»

Facebook
Twitter
LinkedIn

Είναι από τους αγαπημένους κωμικούς της Κύπρου. Οι εκπομπές του στον Alpha Κύπρου, βρίσκονται συνεχώς, στην κορυφή της τηλεθέασης. Είναι ευφυής,  ανατρεπτικός, σαρκαστικός αλλά πάνω απ΄ όλα πηγαίος.

Ο λόγος για τον Λούη Πατσαλίδη που έρχεται  στην Ελλάδα με την Stand up Κωμωδία,  «Made in Cyprus». Εμείς τον συναντήσαμε λίγο πριν τα Χριστούγεννα. Πάντα με χιούμορ και διάθεση, μίλησε  στη δημοσιογράφο Λαμπριάνα Κυριακού, πώς μπήκε στη ζωή του η κωμωδία, γιατί σαν την Κύπρο δεν έχει, και σαφώς για τη μίνι περιοδεία που θα κάνει σε τέσσερις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας το Φεβρουάριο. (Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Πάτρα – Ιωάννινα)

 

μιλάει στη Λαμπριάνα Κυριακού


ΛΚ: Έτυχε να μου πουν «σε κλείνω, γιατί αρχίζει ο Πατσαλίδης» και όταν αυτό το κάνει η δική μου μητέρα, μου δίνει να καταλάβω ότι  δεν είσαι τυχαίος κωμικός. Πήρες την απόφαση να  ασχοληθείς με την stand-up κωμωδία σε μια κρίσιμη στιγμή για όλους στην Κύπρο. Τι σε ώθησε να κάνεις αυτό το βήμα;

ΛΠ: (Γέλια) Συγγνώμη που σου στέρησα τη «μουρμούρα» της μάμας! Από μικρός έγραφα και παρουσίαζα κείμενα, στην αρχή σε φίλους, μετά σε εκδηλώσεις στο σχολείο, αργότερα σε διάφορα φεστιβάλ. Θέλω να πω το μικρόβιο της κωμωδίας και το να κάνω τον κόσμο να περνά καλά μέσα από το γέλιο, το είχα από μωρό!  Τώρα επαγγελματικά το κάνω από το 2006 και αυτό γιατί εντόπισα ότι στην Κύπρο τότε το stand up comedy δεν υπήρχε, δεν ήταν γνωστό οπότε και πήρα την απόφαση να το δω πιο επαγγελματικά. Τηλεοπτικά μεταφέρθηκε πολύ αργότερα.

ΛΚ: Δεν ένιωσες ανασφάλεια;

ΛΠ: Στη σκηνή στο θέατρο καμία ανασφάλεια!  Ανασφάλεια είχα όταν μεταφέραμε το  stand up τηλεοπτικά, αλλά επειδή έχω δίπλα μου τους σωστούς ανθρώπους που με στηρίζουν, πλέον, ούτε και εκεί υπάρχει!

ΛΚ: Είσαι άνθρωπος που ρισκάρει;

ΛΠ: Ναι, πολύ!  Το μεγαλύτερο ρίσκο που πήρα ήταν που παραιτήθηκα από την τράπεζα, αφήνοντας ένα πολύ καλό μισθό μετά από 13 χρόνια για να αφοσιωθώ σε αυτό που αγαπώ!

ΛΚ: Έγινες το αντικαταθλιπτικό χάπι του Κυπραίου, το αντιλήφθηκες  αυτό;

ΛΠ: Ίσως να μην θέλω να το αντιληφθώ, γιατί αυτό που κάνω το κάνω γιατί αρέσει πρώτα σε μένα, το γουστάρω, είναι η ζωή μου και αυτό φαίνεται ότι περνά και στον κόσμο και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό!  Ο κόσμος νιώθει ότι είμαι ο φίλος του, ο αδελφός του, ο συγγενής του , ο δικός τους άνθρωπος και αυτό με κάνει ιδιαίτερα χαρούμενο.


ΛΚ: Αν είναι να δώσουμε ένα ορισμό για τη Stand up Comedy ποιος θα ήταν αυτός;

ΛΠ: Η άμεση σχέση του καλλιτέχνη με το κοινό του, με στόχο το γέλιο!

ΛΚ: Ποια είναι η σχέση του Κύπριου με αυτό το είδος. Δείχνει πάντως να το απολαμβάνει και να το αποζητά, όπως το ίδιο γίνεται και στην Ελλάδα…  έχει μεγάλη απήχηση.

ΛΠ: Όταν πρωτοξεκίνησα, όπως σου έχω πει, ήταν κάτι το άγνωστο, δεν υπήρχαν άλλοι κωμικοί που έκαναν stand up. Τώρα πια, ευτυχώς, υπάρχουν κι άλλα άτομα που ξεκίνησαν και κάνουν παραστάσεις. Αυτό είναι πολύ καλό και ναι πλέον το κοινό άρχισε να το αναζητά, μπήκε για τα καλά στον χάρτη, αν και είναι στο ξεκίνημα του στην Κύπρο!

ΛΚ: Έρχεσαι το Φεβρουάριο στην Αθήνα με το «made in Cyprus».  Το πρόγραμμα, έμαθα, θα είναι πληθωρικό. Δηλαδή, τι είναι αυτό που θα δούμε από σας;

ΛΠ: Μέσα από αυτή την παράσταση, ουσιαστικά, συστήνομαι στο Ελληνικό κοινό!  Ποιος είμαι, τι κάνω, τι μου αρέσει, τι φοβάμαι, η οικογένεια, τα παιδιά, το sex κτλ κτλ.  Όμως επειδή θεωρώ ότι είμαι ο μέσος Έλληνας-Κύπριος, όλοι θα ταυτιστούν και θα δουν τον εαυτό τους μέσα από τις δικές μου περιγραφές.

ΛΚ: Θα σχολιάσεις και την Ελλαδική Επικαιρότητα. Showbiz κλπ;

ΛΠ: Στον αυθόρμητο λόγο εννοείται (γέλια), αλλά δεν θα ασχοληθώ καθόλου με τα πολιτικά, όπως δεν ασχολούμαι ούτε στις παραστάσεις στη Κύπρο.

ΛΚ: Πιστεύεις ότι οι Έλλαδίτες γνωρίζουν τι Εστι Κύπρος; Ας πούμε εμένα με ρωτούν συχνά, ποια γλώσσα ομιλείτε στο νησί. Αγγλικά η Ελληνικά και πολλά άλλα χειρότερα.

ΛΠ: Ναι εννοείται ότι γνωρίζουν!  Εδώ γνωρίζουμε λόγω τεχνολογίας και τι εστί Τανζικιστάν!  Αυτό που λες ίσως να γινότανε στο παρελθόν που λόγω απόστασης δεν γνώριζες εύκολα τι γινόταν ακόμα και στην ίδια σου την χώρα σε άλλη πόλη!

ΛΚ: Έτυχε μέσα από τις εκπομπές σου στον Alpha Κύπρου να σχολιάσεις ένα περιστατικό ή ένα δημόσιο πρόσωπο του νησιού και την επόμενη μέρα να δεχθείς αντιδράσεις;

ΛΠ: Ναι εννοείται, ειδικά πολιτικά πρόσωπα!  Απλά τους αγνοώ!  Ξέρεις η πολιτική σάτιρα έχει στόχο να θίξει τα κακώς κείμενα και να προβληματίσει, οπότε αν ενοχληθεί κάποιος πολιτικός με κάτι που λέω σημαίνει ότι η σάτιρα πέτυχε τον στόχο της.


ΛΚ: Το χιούμορ τι ρόλο παίζει στη ζωή σου;

ΛΠ: Το άλφα και το ωμέγα!  Δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς αυτό!  Είναι τρόπος ζωής, πάντα βλέπω το ποτήρι μισογεμάτο.

ΛΚ: Πες μας την πιο αγαπημένη σου Κυπριακή ατάκα – φράση.

ΛΠ: Οϊ λαομόν!!!  Είναι σαν να λέμε έλεος!

ΛΚ: Έχω στο μυαλό μου τις πρώτες εκπομπές σου που σατίριζες ακόμα και τον εαυτό σου. Ο αυτοσαρκασμός είναι η αναγνώριση του εαυτού μας η ακόμα και των ελαττωμάτων μας. Έχεις ελαττώματα;

ΛΠ: Ελαττώματα να θέλεις!  Ακόμα τα σατιρίζω, δεν νομίζω να σταματήσω ποτέ να αυτοσαρκάζομαι! Το πάχος μου, το ψεύδισμα που έχω, το ότι είμαι φτανόκαρτος (καλόκαρδος) που λέμε στα Κυπριακά, το ότι εμπιστεύομαι εύκολα ανθρώπους και το ότι είμαι σχολαστικός με τη δουλειά μου και θέλω όλα να τα ελέγχω και να περνούν από τα χέρια μου είναι μερικά ελαττώματα μου!

ΛΚ: Τι αγαπάς και τι σε απωθεί από την Κυπριακή κουλτούρα;

ΛΠ: Αυτό που αγαπώ είναι ταυτόχρονα και αυτό που με απωθεί, δηλαδή το ότι είναι μια μικρή κοινωνία, που όλοι ξέρουμε για όλους (γέλια) το αγαπώ γιατί έτσι στηρίζουμε πολύ και βοηθάμε ο ένας τον άλλο, αλλά και ταυτόχρονα το μισώ γιατί ανακατεύονται πολλοί μέσα στα πόδια σου χωρίς ουσιαστικά να το ζητήσεις (γέλια)

ΛΚ: Γιατί σαν την Κύπρο δεν έχει;

ΛΠ: Γιατί σαν την Κύπρο δεν έχει, τελεία!!!

ΛΚ: Επειδή την μελετάς συχνά στις εκπομπές σου. Τι κάνει η Αστέρω; Εμείς εδώ στην Ελλάδα την βλέπουμε σε διάφορα σήριαλ που παίζονται καθημερινά. Είναι μεγάλο στήριγμα η οικογένεια.

ΛΠ: Η Αστέρω είναι ηθοποιός. Αυτό το διάστημα πρωταγωνιστεί στα «Αστέρια στην Άμμο» και στην θεατρική παράσταση «Το ημερολόγιο της Αννας Φρανκ».  Η οικογένεια είναι το στήριγμα μου, η Αστέρω είναι ο άνθρωπος μου, το αντίβαρο στην τρέλα που κουβαλώ και η φωνή της λογικής μου, όπως βέβαια και τα παιδιά μου είναι η γλυκιά μου κούραση-ξεκούραση και η μεγαλύτερη πηγή έμπνευσης στα κείμενα μου!

ΛΚ: Θα άφηνες την Κύπρο για μια καλύτερη επαγγελματική στέγη στην Ελλάδα;

ΛΠ: Όχι, με τίποτα! Θα μπορούσα να πηγαινοέρχομαι για δουλειά, αλλά για να μετακομίσω σε άλλη χώρα δεν νομίζω πολύ δύσκολα, αν και λατρεύω την Ελλάδα και ερχόμαστε οικογενειακώς τουλάχιστον 3 φορές τον χρόνο!  Αν για χάρη κουβέντας όμως πρέπει να μετακομίσω σε μια άλλη χώρα αυτή θα ήταν μόνο η Ελλάδα!

ΛΚ: Πώς θα περάσεις τις γιορτές σου;

ΛΠ: Οικογενειακά ήσυχα στην Κύπρο με καλούς φίλους, πολύ φαγητό και μπόλικο γέλιο!

ΛΚ: Τι θα ευχηθείς στους αναγνώστες μας για τις γιορτές;

ΛΠ: Θα ευχηθώ κάτι που δεν νομίζω να ευχήθηκε άλλος συνεντευξιαζόμενος ξανά, να κερδίσουν το Τζόκερ (γέλια)

ΛΚ: Σε περιμένουμε λοιπόν… μετά βαΐων και κλάδων


 

Info:


SAVE THE DATE: Λούης Πατσαλίδης -“Made in Cyprus”

 

 

ΙΩΑΝΝΙΝΑ

ΘΕΑΤΡΟ ΕΚΦΡΑΣΗ, Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου

Ώρα έναρξης: 21.15

Τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ/Προπώληση 10 ευρώ

Πληροφορίες: 6907500710

Προπώληση εισιτηρίων: στο ταμείο του θεάτρου και στο Sherlock coffee maker

 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΚΙΝΗΜΑΤΟΘΕΑΤΡΟ ΦΑΡΓΚΑΝΗ ART, Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου

Ώρα έναρξης: 21.30

Τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ/Προπώληση 10 ευρώ

Πληροφορίες: 6976793202

Προπώληση εισιτηρίων: VIVA.GR

& στα ταμεία των κινηματοθεάτρων ΦΑΡΓΚΑΝΗ ART και ΚΟΛΟΣΣΑΙΟΝ



ΑΘHΝΑ

ΘΕΑΤΡΟ ΧΥΤΗΡΙΟ, Σάββατο 8 Φεβρουαρίου

Ώρα έναρξης: 20.00

Τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ/Προπώληση 10 ευρώ

Πληροφορίες: 2103412313 & 6976793202

Προπώληση εισιτηρίων: ticketplus.gr & στο ταμείο του θεάτρου



ΠΑΤΡΑ

ΘΕΑΤΡΟ ROYAL, Κυριακή 9 Φεβρουαρίου

Ώρα έναρξης: 20.30

Τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ/Προπώληση 10 ευρώ

Πληροφορίες: 6976793202

Προπώληση εισιτηρίων: Discover Bookstore, Γωνία του βιβλίου, Φάρος, Queen Cafe

Παραγωγή/ Οργάνωση: Αλέξανδρος Ζώης


Προβολή και Επικοινωνία: Βάσω Σωτηρίου-We Will

Πάρτε μια γεύση από τη δουλειά του Λούη Πατσαλίδη στην επίσημη σελίδα του: και στο κανάλι του στο YouTube

 

 


Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.