Μεγάλη τραγωδία ανοιχτά της Πύλου -Σκάφος με 750 επιβαίνοντες βυθίστηκε τα ξημερώματα

W14 12264327311217
Facebook
Twitter
LinkedIn

Σε ένα από τα πιο πολύνεκρα  ναυάγια φαίνεται  οτι εξελίσσεται  η βύθιση  σκάφους με μετανάστες που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης στα διεθνή ύδατα  ανοιχτά της  Πύλου και από το οποίο μέχρι στιγμής έχουν περισυλλεγεί 59 νεκροί ενώ 104 είναι οι διασωθέντες.  που σύμφωνα       με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα κατά δήλωση των διασωθέντων στο πλοίο επέβαιναν 750 άνθρωποι.

Βυθίστηκε μέσα σε λίγα λεπτά στο πιο βαθύ σημείο της Μεσογείου (4.000 μ.) – Είχε ξεκινήσει από το Τομπρούκ  της Λιβύης πριν από 5 ημέρες -Βούλιαξε μετά από έναν ξαφνικό κλυδωνισμό

Μεγάλη κινητοποίηση ήδη από όλες τις Αρχές στο λιμάνι της Καλαμάτας σε ένα περιστατικό που για πρώτη φορά καλείται να διαχειριστεί η πόλη. Ήδη έχουν γίνει απαραίτητες προετοιμασίες από το Λιμενικό Σώμα, το ΕΚΑΒ, το δήμο Καλαμάτας, τις εθελοντικές ομάδες, εν αναμονή των διασωθέντων.

Το αλιευτικό είχε ξεκινήσει από το Τομπρούκ της Λιβύης με προορισμό την Ιταλία και για πρώτη φορά εντοπίστηκε περίπου στις 8 το απόγευμα της Τρίτης. Τότε ήταν που προσεγγίστηκε από σκάφος της  Frondex αλλά και του  Λιμενικού και προσφέρθηκε βοήθεια στους μετανάστες καθώς το σκάφος ήταν γεμάτο όπως διαπιστώθηκε και από drone της Frontex που πέταξε στο σημείο.

Κατά πληροφορίες οι επιβαίνοντες στο σκάφος αρνήθηκαν τη βοήθεια που τους προσφέρθηκε και δήλωσαν ότι θέλουν να συνεχίσουν το ταξίδι προς Ιταλία.

Λίγες ώρες αργότερα, όμως, και υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες – στην περιοχή επικρατούσαν άνεμοι έντασης 2-3 μποφόρ, το σκάφος μετά τα μεσάνυχτα ανετράπη και βυθίστηκε.

Εκτάκτως στην Καλαμάτα μεταβαίνει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η προεκλογική ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πάτρα αναβλήθηκε λόγω του πολύνεκρου ναυαγίου σε διεθνή ύδατα ανοιχτά της Πύλου.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.