Εγκαταλείψτε τη Ν. Κορέα προειδοποιεί τους ξένους υπηκόους η Πιονγιάνγκ

Facebook
Twitter
LinkedIn

Σκληραίνει τη στάση της η Πιονγιάνγκ με τον κίνδυνο ενός θερμού επεισοδίου να βρίσκεται προ των πυλών. Όπως  μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA, η Β. Κορέα, προειδοποίησε τους ξένους υπηκόους που εργάζονται στην Ν. Κορέα να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για την περίπτωση ενός πολέμου. Νωρίτερα, η φημολογία περί ενδεχόμενης πυραυλικής δοκιμής, εντάθηκε μετά την απόφαση της Πιονγιάνγκ, να διακόψει ουσιαστικά τη λειτουργία της βιομηχανικής ζώνης Κεσόνγκ, η οποία είχε ξεκινήσει το 2004 σε συνεργασία με τους Νοτιοκορεάτες.

Όπως μετέδωσε το Reuters οι περίπου 53.000 Βορειοκορεάτες εργαζόμενοι δεν εμφανίστηκαν σήμερα στις θέσεις τους ενώ ήδη περίπου 77 εργαζόμενοι εκεί, από την Ν. Κορέα αναμένεται να επιστρέψουν στη χώρα τους.

Την απογοήτευσή της για το κλείσιμο της ζώνης Κεσόνγκ εξέφρασε η πρόεδρος της Νοτίου Κορέας.

Θωρακίζεται με πάτριοτ το Τόκιο

Νωρίτερα, η Ιαπωνία, φοβούμενη πιθανό χτύπημα από τη Β. Κορέα, προχώρησε στην εγκατάσταση δυο εκτοξευτήρων πυραύλων πάτριοτ στο κέντρο του Τόκιο.

Ο ιαπωνικός Τύπος μεταδίδει ότι πύραυλοι θα αναπτυχθούν και σε άλλα δυο σημεία στην περιοχή του Τόκιο ενώ είναι δεδομένο ότι συστήματα αναχαίτισης θα εγκατασταθούν επίσης στο νησί Οκινάουα.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.