Συζητήσεις…συζητήσεις…συζητήσεις.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Του Πάνο Παγώνη.

Έχετε πολλές φορές επιχειρήσει να παρακολουθήσετε συζήτηση στην τηλεόραση για κάποιο ζήτημα…οι συζητήσεις δε αυτές γίνονται με μόνο σκοπό,υποτίθεται,την εύρεση της καλύτερης λύσης ή πορείας ή προοπτικής σε θέμα που προκύπτει.

Έχετε σκεφτεί ποτέ,μέσα στα λεγόμενα που ακούστηκαν σε παρόμοιες συνευρέσεις,αν διαπιστώσατε συναίνεση ή κοινά αποδεκτή λύση ή πορεία ή προοπτική που λέγαμε παραπάνω?
Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα,οι συζητήσεις αυτές έληγαν λίγο πριν το μαλλιοτράβηγμα με ανταλλαγή υποτιμητικών εκφράσεων μεταξύ των συμμετεχόντων.
Εικόνα τέλεια και διδακτική προς όλους όσοι παρακολουθούν!!
Εδώ λοιπόν προκύπτει έντονα  ένα θέμα,αυτό της προσωπικής βελτίωσης!!!
Και αυτό γιατί,η καλυτέρεψη του κόσμου εξαρτάται από την προσωπική μας καλυτερέψη…είναι αυτές οι μικρές καθημερινές υπερβάσεις του εαυτού μας που πολλές φορές τις σκεφτόμαστε αλλά δεν τις τολμούμε!!Μα πως θα έχεις συμμετοχή σ΄έναν κόσμο ιδανικό και δίκαιο,αν δεν προσπαθήσεις να αλλάξεις την εσωτερική σου ακαταστασία!!!Ο σάκος που κουβαλάμε στην πλάτη μας είναι γεμάτος με απορριφθέντα “θέλω”,με αναβολές και λησμονημένες υποσχέσεις!!Μα ο χαρακτήρας μας σφυρηλατείται και διαμορφώνεται από τη θετική-ενεργητική αλλά και θαρραλέα στάση μας απέναντι στα δύσκολα και κρίσιμα της ζωής μας!!
Μεγάλη υπόθεση λοιπόν η αυτοκριτική…σου υπενθυμίζει συνέχεια τη θέση σου στο Σύμπαν και τη ζωηρή επιθυμία να διώξεις τα μεγάλα προσωπικά βαρίδια,αυτά που κάνουν τα πόδια να σέρνονται και να καταρρακώνουν την αυτοεκτίμηση!!!Η αυτοκριτική είναι γεμάτη αυστηρότητα αν θες να έχεις αποτέλεσμα…δεν χωρούν εκπτώσεις και δικαιολογίες…αυτή παρακινεί την αποφασιστικότητα που αντιπαλεύει την εσωτερική μας παραίτηση!!!Δεν μπορείς να κρίνεις κανέναν,ούτε να επιθυμείς καλύτερη ζωή,αν δεν περάσεις με επιτυχία αυτή τη διαδικασία…και είναι σε καθημερινή βάση…με πολλή μοναξιά και κόπο…μα είναι ο μόνος ρηξικέλευθος τρόπος να πάψεις να κουβαλάς τον περιβόητο σάκο στην πλάτη!!!
Και όταν προσεγγίσεις με το καλό το επιθυμητό,τότε αρχίζεις να ακούς πρώτα και μετά να μοιράζεσαι και να χαρίζεις απλόχερα τον καλύτερο εαυτό σου…και η ανταπόκριση που θα βρείς θα είναι μεγάλη και ουσιαστική γιατί η καλή σου πρόθεση και διάθεση θα φαίνονται στα μάτια σου,στο χαμόγελο σου,στο άπλωμα του χεριού σου και τελικά,στις πράξεις σου!!
Όπως έλεγε και ο Καζαντζάκης….”δεν υπάρχουν ιδέες,μόνο οι άνθρωποι που τις κουβαλούν…και οι ιδέες αυτές,παίρνουν το μπόϊ του ανθρώπου που τις κουβαλάει” !!!
Κάτι ήξερε ο μέγιστος Κρητικός,δεν νομίζετε?

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.