ΡΟΖΜΑΡΙ ΑΛΤΕΑ

nachmia
Facebook
Twitter
LinkedIn

της  Νίνα Ναχμία

Θα μπορούσε να είναι βότανο που σου κατεβάζει την χολιστερίνη, ή ελιξήριο που το πίνεις κι ανασταίνεσαι, ή τέλος πάντων κάτι ανάλογο. Ομως η Ρόζμαρι Αλτέα δεν είναι παρά μια ξερακιανή μεσόκοπη γυναικούλα με μάτι αετήσιο και διεισδητικό που με το που θα σε δεί ξέρει αμέσως να σου πεί τι καπνό φουμάρεις και πόσο μακρυά θα  παει  το παραμύθι της ζωής σου.

Ακόμα κι από τι θα πάς ξέρει να σου πεί. Ετσι κάθεσαι και ξεκοκκακαλίζεις ότι μασούριασες πριν προλάβουν να στα φάν οι άλλοι. Ωραία είναι όλ’αυτά. Για να συναντήσεις όμως την Αλτέα είναι κομάτι δύσκολο αφού είναι κλεισμένη μέχρι το 20015 και στην λίστα της αναμένουν αναμένοι καμιά δεκαριά χιλιάδες που ως τότε μπορεί νά’χεις πεί και… γειά και χαρά σου πλάτανε που σ’έχω από πάνω.

Γι’ αυτό  θα σας πρότεινα ν’αγοράσετε τό βιβλίο της «Εχεις την δύναμη» μπάς και καταφέρετε να διαβάσετε τα μελούμενα μόνοι σας. Τώρα θα μου πείτε τι μ’έπιασε να κάτσω να σας πώ για την Αλτέα που ούτε την ξέρω ούτε την είδα ποτέ μου.

Ας όψεται η φιλενάδα μου η Μαριάνα που από τότε που κατάφερε να την συναντήσει μου έχει κάνει το μυαλό κοκορέτσι. «Ολα μου τα βρείκε. Μέχρι πως θά’ναι ο άντρας που θ’αγαπήσω μετά απ’αυτόν που αγαπάω τώρα. Δεν παίζεται σου λέω η γυναίκα. Ασε που μ’έφερε σ’επαφή με το πνεύμα του  παπού μου…»

Βέβαια η Μαριάνα δεν θυμάται τίποτα απ’ότι είπανε με τον παπού της γιατί… Αλτέα κέρναγε Αλτέα έπινε, αλλά, συνεχίζει να παραμένει μαγεμένη από κορυφής μέχρις ονύχων. «Στα ενεννήντα μου θα πεθάνω. Μου τό’πε». Λές κι άμα πεθάνει στα ογδόντα οκτώ της δηλαδή θα πάει να ζητήσει τα ρέστα  απ’ την Αλτέα που, ως τότε,  θα έχει γίνει η μούμια του φαραώ.  Καί λέω για δες τι κάνουν οι άνθρωποι να μάθουν πότε θα τα τεντώσουν για να τους στρώσουν. Κάτσε καλά παιδάκι μου. Καλά είμαι στην αγνοιά μου να ζώ ως αμάραντη και να πράττω ως αθάνατη που θα φορέσω παλτό τώρα.

Δηλαδή τα πουλάκια, τα ζωάκια και τα βλιτάκι που δεν ξέρουν πόσο θα ζήσουν,  τι πάθανε; Σκεύτεσαι τώρα τόν σκύλο να ξέρει πότε θα περάσει ένας γκαζομένος και θα τον κάνει χαλάκι σε τι κατάθλα θα περιπέσει.  Η το πουλάκι πότε θα τόβρει το βόλι του κυνηγοφονιά. Αντε μετά να κελαϊδίσει να πούμε. Ασε που τι να μου πεί εμένα η θεία που όποιο τηλέφωνο σηκώσω τελευταία, είναι για να μάθω κακά χαμπάρια. Πας πια από γηρατειά; Η από ξαφνικό θα πας, ή κακή μπόρα θα σε πνίξει, ή κακό σύννεφο θα σε φάει. Φυσιολογικά δεν πάς που εκατό Ροζμαρί Αλτέες να στο υπογράφουν!

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.