Προτασεις για το 2012

nachmia
Facebook
Twitter
LinkedIn

Καλύτερο το 2012;;; Θολό το βλέπω! Χειρότερο;;; Το πιο πιθανόν! Τι κάνουμε; Τι θα κάνουμε; Πως θα το αντιμετωπίσουμε; Η απελπισία δεν ήτανε ποτέ ο καλύτερος σύμμαχος! Η δράση και αντίδραση, ναι είναι. Αλλάζουμε, λοιπόν, τον τρόπο ζωής μας και οργανωνόμαστε  ετοιμοπόλεμοι να αντιμετωπίσουμε αυτό που δεν μπορούμε ν αλλάξουμε  και να αποφύγουμε. Μαθαίνουμε να μην σπαταλάμε, μαθαίνουμε το λίγο να το κάνουμε πολύ! Δεν αγοράζουμε περιττά, δεν πετάμε αν δεν  δούμε πως   αυτό που πετάμε δεν μας είναι πια καθόλου χρήσιμο! Βρίσκουμε τρόπους διασκέδασης σ αυτά που ξεχάσαμε και μας προσφέρονται δωρεάν. Ψάχνουμε και Βρίσκουμε φτηνές και αναβαθμισμένες τροφές, που μας στοιχίζουν λίγο και μας συντηρούν καλύτερα. εν ολίγοις μπορούμε να περάσουμε   με πολύ λιγότερα,  πολύ καλύτερα!

Για να δούμε λοιπόν, πως!

Ας αρχίσουμε, λοιπόν, από την διατροφή μας. Πρέπει να ξεχάσουμε τις εύκολες λύσεις του «έτοιμου», που και υγιεινό δεν είναι και  είναι ακριβό! Αν θέλουμε κάποια νοστιμιά, μπορούμε εύκολα και πολύ φτηνότερα να την φτιάξουμε μόνοι μας, αξιοποιώντας  τα υλικά που μας βρίσκονται . π.χ. λίγο αλεύρι ανακατεμένο με ένα ποτήρι  κρασί και λάδι, λίγο αλάτι και ζάχαρη είναι το πρωτόλειο  ζύμης  τραγανής που την κάνεις ότι θέλεις. Από να την χρησιμοποιήσεις όπως είναι βάζοντας την φαντασία σου να δουλέψει,( πίτσα  π.χ. με ότι τυριά, περίσσεψαν) μέχρι να την χωρίσεις στα δύο , ανοίγοντας κάτω φύλλο, πάνω φύλλο, ας μην είναι τέλεια ανοιγμένο, δεν πειράζει και στην μέση ότι έχεις. Π.χ. τυρί γιαούρτι και ένα αυγό. Το κοτόπουλο που περίσσεψε, προσθέτοντας και μια μπεσαμέλ  με λίγο βούτυρο  και γάλα. Σπανάκι ζεματισμένο με κανένα κρεμμυδάκι φρέσκο και άνηθο. Ότι τέλος πάντων σου βρίσκεται!   Μπορούμε  να αντικαταστήσουμε τον  κιμά κρέατος με κιμά σόγιας. Και υγιεινότερος είναι και στοιχίζει πολύ λιγότερο! Τον βρίσκετε  με ελάχιστα ευρώ στα μαγαζάκια της οδού Αθηνάς και Ευριπίδους  μαζί με πολλά άλλα μπαχαρικά και ότι άλλο μπορεί να σας δώσει έμπνευση, για να φτιάξετε πρωτότυπα, φτηνά και υγιεινά γεύματα! Η σόγια δεν χαλάει, δεν έχει ημερομηνία λήξης, δεν χρειάζεται ψυγείο. Με μια χούφτα μόνο, γιατί φουσκώνει και δεν χρειάζεται μεγάλη ποσότητα, μπορείτε να σκαρώσετε εύκολα και πάμφθηνα ένα γευστικό μενού! Από μουσακά, μέχρι παστίτσιο και μπιφτέκια! Δεν χρειάζεται μούλιασμα. Απλά Την βρέχετε  και την χρησιμοποιείτε! Προσθέστε μπόλικο κρεμμύδι και μπαχαρικά της αρεσκείας  σας, λάδι κατά βούληση   μαϊντανό η άνηθο και ένα κουτί  ντοματάκια.  Αν  την θέλετε πιο νόστιμη αντί για αλάτι προσθέστε ζωμό από 1-2 κύβους κρέατος,  Θα μπορούσα ακόμα πολλά να σας λέω για υγιεινότερη και οικονομικότερη διατροφή! Όπως την χονδρική αγορά ψαριών (κατεβαίνουμε στην κεντρική αγορά που είναι φρεσκότερα και πολύ φτηνότερα) Την λέμε μέρα ψαριού. Αγοράζουμε μόνο ψάρια και τα καταψύχουμε). Μια  άλλη μέρα   την λέμε, ημέρα  κοτόπουλου. Οι φτερούγες π.χ. πωλούνται στην τιμή των 3 ευρώ το κιλό, αγοράστε μερικά κιλά και καταψύχετε τα. Κάνουν θαυμάσια σούπα. Με λίγο ρύζι αυγόκομα  με λεμόνι,  και λίγο κορν  φλάουερ και απολαύστε ένα πιάτο με ελάχιστα χρήματα και δυναμωτικό για όλη την οικογένεια. Μαζί με τις φτερούγες αγοράστε και στήθος και μπουτάκια κοτόπουλου που θα τα φτιάξετε με πατάτες στο φούρνο, λαδολέμονο η ότι άλλο  εμπνευστείτε Αλλά αρκετά προς το παρόν για την διατροφή. Ας πάμε στην διασκέδαση, τώρα
Καθημερινά υπάρχουν δωρεάν θεάματα, πολύ πιο αναβαθμισμένα από τα πληρωμένα. Ο δήμος της περιοχής σας όλο και κάτι έχει! Κι αν όχι ο δήμος ψάξτε και ανακαλύψτε, όλο κάτι θα βρείτε. Ακόμα και η παρουσίαση ενός βιβλίου μπορεί να σας ικανοποιήσει. Δεν είναι απαραίτητο πάντα να αγοράσετε, αλλά θα ακούσετε, θα δείτε κόσμο, θα γνωριστείτε, θα συνομιλήστε και στο τέλος σας περιμένουν και ελκυστικά καναπεδάκια! Αν αγαπάτε τον κινηματογράφο μπορείτε να δείτε τις καλύτερες ταινίες με μόνο 6 ευρώ. Θα τις δείτε στις «Μυστικές Πρεμιέρες» που οργανώνει  ο κινηματογράφος Δαναός. Έχετε μάλιστα το προνόμιο, αν η ταινία που επιλέξατε δεν σας αρέσει να εγκαταλείψετε την αίθουσα και με το ίδιο εισιτήριο να δείτε μια άλλη , μπορείτε να χαρείτε μια μουσική βραδιά στο σπίτι σας με τους φίλους σας ανάλογα με τα γούστα σας  και με ελάχιστα έξοδα, μερικά σαντουιτσάκια με λυόμενο αυγό και βούτυρο και ένα ντιπ με γιαούρτι και μανιταρόσουπα  και καθαρίσατε!
Κι ας πάμε στον χώρο της ένδυσης. Όλες θέλουμε να ντυθούμε φτηνά, αλλά και πρωτότυπα! Να ξεχωρίζουμε, να μην φοράμε τα ίδια η από τα διαλεγμένα της  λαϊκής. Μπορούμε να το πετύχουμε κι αυτό. Κατ αρχήν όλα αλλάζουνε με κάποια προσθετικά η αξεσουάρ. ένα πάνινο λουλούδι που θα φτιάξουμε μόνες μας, είναι εύκολο, η που θα αγοράσουμε έτοιμο.  Ένα μαύρο φόρεμα π.χ. που θα του βάλετε  ένα κόκκινο τριαντάφυλλο, παίρνει τελείως άλλη όψη ! η με κάποιο αξεσουάρ.  Εδώ και τα «φο» μπορούν θαυμάσια να κάνουν την δουλειά τους. Αν όμως  θέλετε να ανανεωθείτε υπάρχει και για σας λύση. Στο Γκάζι , στην Λεωφόρο . Κωνσταντινουπόλεως 42, λειτουργεί μόνιμο μπαζάρ με  επώνυμα ρούχα, δεύτερο χέρι αλλά καλοδιατηρημένα. Ξεκινούν από 5 ευρώ το κομμάτι . Εκεί μπορείτε να πάτε και τα δικά σας που τα βαρεθήκατε η δεν σας κάνουν και να τα ανταλλάξετε.
Υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι να την βγάλουμε συμπαθητικά και ανώδυνα, όμως για τώρα εξάντλησα τον επιτρεπτό  χώρο μου! Η συνέχεια στο επόμενο. Να ήσαστε καλά και να έχετε μια Καλή Χρονιά, με Υγεία πάνω απ όλα!    

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.