Αντιδράσεις για τις προσαγωγές στον Alpha radio / ΕΣΗΕΑ: Τα pay roll των δημοσιογράφων στον εισαγγελέα

dimosiografos
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα από τον κόσμο των media…

Το διασωματειακό για τα αίσχη στον Αlpha

19 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ, ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ, ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ, ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ, ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ, ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ, ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ
ΑΤΤΙΚΗΣ, ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ, ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο των ΜΜΕ καταγγέλλει την βάναυση επίθεση, που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο ραδιοσταθμό «ALPHA» από τη Διοίκηση του σταθμού, ενάντια στους συναδέλφους μας τεχνικούς ραδιοφωνίας, οι οποίοι εκτελούσαν χρέη βάρδιας ασφαλείας για τη νόμιμη απεργία των τεχνικών του σταθμού. Συγκεκριμένα σήμερα το πρωί δυνάμεις του αστυνομικού τμήματος Παιανίας, μετά από μήνυση του ραδιοσταθμού «ALPHA», συνέλαβαν τους συναδέλφους μας τεχνικούς ραδιοφωνίας, που εκτελούσαν χρέη ο ένας νυχτερινής βάρδιας και ο άλλος βάρδια ασφαλείας για την απεργία.

Η Συντονιστική Επιτροπή εκφράζει την κατηγορηματική αντίθεση και διαμαρτυρία της και επισημαίνει ότι η επιστράτευση κατασταλτικών και βίαιων μηχανισμών από την εργοδοσία για να κάμψουν τις διεκδικήσεις των συναδέλφων μας, που αγωνίζονται να προστατέψουν θεμελιώδη δικαιώματα στην εργασία, στην ασφάλιση, στην ποιότητα ζωής αλλά και στην ενημέρωση των πολιτών είναι απαράδεκτες και μεσαιωνικές πρακτικές. Μοναδικό στόχο έχουν τη δημιουργία κλίματος τρομοκρατίας προς τους εργαζόμενους και το νόμιμο δικαίωμά τους στην συνδικαλιστική έκφραση και στην απεργία. Επαναλαμβάνουμε την ομόφωνη απόφασή μας για συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους συνάδελφους τεχνικούς του Ρ/Σ «ALPHA».

Είμαστε έτοιμοι να ενισχύσουμε με κάθε μέσο τον αγώνα τους, που γίνεται για όλους και μας αφορά όλους. Διακηρύσσουμε παράλληλα σε κάθε κατεύθυνση ότι το κλίμα της τρομοκρατίας, το οποίο επιχειρούν επιχειρηματίες των ΜΜΕ να περάσουν είτε με τη συναίνεση της κυβέρνησης, είτε μέσω εργοδοτικών υποτακτικών, με σκοπό να χειραγωγήσει και να φιμώσει όχι μόνο τους εργαζόμενους και τα ατομικά δικαιώματά τους αλλά και την ίδια την ενημέρωση και την ελευθερία έκφρασης, βρίσκει απέναντι σύσσωμους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ.

Για άλλη μια φορά θα αποδείξουμε ότι η σταθερή, αταλάντευτη, διεκδικητική στάση μαζί με τους εργαζόμενους και τους συνδικαλιστές, που εκφράζουν την θέληση των εργαζομένων, είναι η στάση, που στο τέλος φέρνει την ΝΙΚΗ.

Προσαγωγές και απεργοσπασία στον Alpha radio

Ανακοίνωση της ΕΤΕΡ

Όταν δεν μπορούν να κάμψουν το φρόνημα των εργαζομένων χρησιμοποιούν τους κατασταλτικούς μηχανισμούς.

Στις 8:05 σήμερα το πρωί δυνάμεις του αστυνομικού τμήματος Παιανίας μετά από έγκληση της διοίκησης του ραδιοσταθμού alpha συνέλαβαν τους συναδέλφους μας τεχνικούς ραδιοφωνίας του alpha που εκτελούσαν χρέη ο ένας νυχτερινής βάρδιας και ο άλλος βάρδιας ασφαλείας για την απεργία η οποία είχε επιδοθεί νομίμως. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να παρακωλυθεί η απεργία μας και να εγκαθιδρυθεί παράνομος απεργοσπαστικός μηχανισμός κατά παράβαση του 1264/82.

Τονίζουμε προς ενημέρωση του κοινού των συναδέλφων και κάθε ενδιαφερόμενου ότι όλα τα μέλη της Ε.Τ.Ε.Ρ ηχολήπτες τους Αlpha συμμετέχουν στην απεργία και βρίσκονται έξω από το αστυνομικό τμήμα Παιανίας συμπαραστεκόμενοι στους συναδέλφους μας.

Ο μόνος που εκτελώντας τις εργοδοτικές εντολές λειτουργεί απεργοσπαστικά είναι ο μόλις χθες χρησθείς τεχνικός προϊστάμενος του alpha.

Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι η δημιουργία ιδιότυπης απεργοσπασίας διευθυντάδων και κλίματος τρομοκρατίας απέναντι στους εργαζομένους μας ατσαλώνει και μας δείχνει το δρόμο του αγώνα για την προάσπιση της ΣΣΕ μας και των θέσεων εργασίας μας.

Η ΓΣΕΕ για τα γεγονότα στον Alpha

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 19.9.2012

ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΕΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ ΣΤΟ Ρ/Φ ΣΤΑΘΜΟ ALPHA

Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει την παράνομη και αντεργατική συμπεριφορά της διοίκησης του ραδιοσταθμού ALPHAη οποία ζήτησε και πέτυχε, τη σύλληψη απεργών τεχνικών που περιφρουρούσαν την απεργία τους. Με μια προκλητική προσπάθεια εκφοβισμού η διοίκηση του συγκεκριμένου ραδιοφωνικού σταθμού επιχείρησε να ακυρώσει τον αγώνα των εργαζομένων οι οποίοι διεκδικούν το αυτονόητο. Τη διασφάλιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων, το δικαίωμά τους στην εργασία. Η ΓΣΕΕ στηρίζει τον αγώνα της ΕΤΕΡ δηλώνοντας προς πάσα κατεύθυνση ότι τέτοιου είδους πρακτικές θα πάρουν δυναμική απάντηση και με τη Γενική Απεργία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Καταγγέλουμε την επέμβαση στον Alpha

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ & ΜΜΕ

Το ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ & ΜΜΕ καταγγέλλει την τρομοκρατική επέμβαση αστυνομικών δυνάμεων , την προσαγωγή απεργών στο αστυνομικό τμήμα μετά από εντολή της εργοδοσίας , καθώς και την προσπάθεια δημιουργίας απεργοσπαστικού μηχανισμού στον ραδιοσταθμό ALPHA , προκειμένου να σπάσει η 5ήμερη απεργία , που προκήρυξε η ΕΤΕΡ.

Οι εργοδοσία χρησιμοποιεί κάθε μέσο για να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους.

Μόλις πριν λίγες μέρες ανάγκασε τους εργαζόμενους στον τηλεοπτικό σταθμό να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις.

Οι απολύσεις όσων δεν υπέγραψαν φαίνεται ότι ήδη ξεκίνησαν και μαζί με αυτούς παίρνει η μπάλα και κάποιους συναδέλφους που ούτε καν κλήθηκαν να υπογράψουν.

Η εργοδοτική τρομοκρατία , τρέφεται από την πολιτική και τα μέτρα που εδώ και χρόνια επιβάλει η ΕΕ και η κυβερνήσεις και αποτελεί στρατηγική επιλογή του κεφαλαίου.

Στόχο έχουν την κατάργηση κάθε κατάκτησης , την μείωση της αξίας της εργατικής δύναμης, το φόρτωμα των επιπτώσεων της καπιταλιστικής κρίσης στην πλάτη των εργαζομένων

Όσο σκύβουμε το κεφάλι και αποδεχόμαστε τα μέτρα, τόσο θα μας ποδοπατούν.

Να σταθούμε όρθιοι, να πάρουμε στα χέρια μας το δίκιο μας, τη ζωή μας, το μέλλον μας, το μέλλον των παιδιών μας.

Καταγγέλλουμε τις προσαγωγές στον Alpha 989

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Financial Crimes

Καταγγέλλουμε την αστυνομική παρέμβαση στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha με προσαγγωγές απεργών της ΕΤΕΡ που ήταν βάρδια ασφαλείας. Προφανώς πρόκειται για συντονισμένη κίνηση με την εργοδοσία, η οποία μετέφερε αλλού το στούντιο εκπομπής , το οποίο λειτουργούν διευθυντικά στελέχη της απεργίας. Εκφράζουμε την απόλυτη αλληλεγγύη μας στην ΕΤΕΡ που πραγματοποιεί πενθήμερη απεργία. Φαινόμενα σαν το σημερινό, δείχνουν παραμονές ανακοίνωσης των νέων μέτρων, πόσο επικίνδυνη είναι η τρικομματική συγκυβέρνηση και πόσο υποκριτικές είναι οι δηλώσεις δήθεν διαφοροποίησης των δεκανικιών του ΠΑΣΟΚ (ό,τι έχει απομείνει από αυτό) και της ΔΗΜΑΡ που ήδη πληρώνει με εσωτερικά προβλήματα τη μετατροπή της σε “αριστερό Κατατζαφέρη”.Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των απεργών τεχνικών και απεργιακή κλιμάκωση από όλα τα σωματεία των ΜΜΕ, αντί για ξεχωριστές 24ωρες απεργίες, όπως αυτή που κάνουν στις 24/9, ζητώντας πλήρη απεργιακή συμμετοχή και στις 26/9.

Το ΚΚΕ για την ΕΡΤ: “Δεν κρατάτε ούτε τα προσχήματα”!

Το ΚΚΕ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιδιώκει να ελέγξει πλήρως την ειδησεογραφία και το πρόγραμμα της ΕΡΤ «με το διορισμό των κατάλληλων ανθρώπων».

πηγή: ΑΠΕ

«Κύριοι της συγκυβέρνησης σας βλέπουν και εσείς δεν κρατάτε ούτε τα προσχήματα με το διορισμό των κατάλληλων ανθρώπων στην ΕΡΤ για να ελέγξετε πλήρως την ειδησεογραφία και το πρόγραμμα. Προφανώς θα συνεχίσετε να μιλάτε για αντικειμενική ενημέρωση και ότι το πρόβλημα στην ΕΡΤ είναι οι μισθοί των δημοσιογράφων, των εργαζομένων και των υπό απόλυση συμβασιούχων», αναφέρεται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ «για τις προσλήψεις στηνΕΡΤ».

«Το ΚΚΕ βεβαίως δεν περίμενε να κάνετε κάτι διαφορετικό. Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ αυτό έκαναν πάντα, τα ίδια όμως κάνει και η αριστερή ΔΗΜΑΡ, αποδεικνύοντας ότι όταν μπεις στους μηχανισμούς του συστήματος πάνε στον κάλαθο των αχρήστων οι όποιες αριστερές διακηρύξεις, προς δόξαν της κυβερνώσας αριστεράς. Για να μαθαίνει κι ο λαός περί τίνος πρόκειται» καταλήγει το σχόλιο του ΚΚΕ.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?p=22585#more-22585

ΕΡΤ: TΣυζήτηση για την πανεργατική στις 26 Σεπτέμβρη

Η Πρωτοβουλία εργαζομένων στην ΕΡΤ καλεί σε ανοιχτή συνάντηση όλων των συναδέλφων για να συγκροτήσουμε επιτροπή αγώνα στη ΕΡΤ και να οργανώσουμε τη δράση μας το επόμενο διάστημα. Παρασκευή 1μμ στα γραφεία της ΠΟΣΠΕΡΤ (2ος όροφος). Έχουμε μπροστά μας την πανεργατική απεργία στις 26 Σεπτεμβρίου που χρειάζεται να είναι η μεγαλύτερη από όλες τις προηγούμενες απεργίες και γι αυτό χρειάζεται να την οργανώσουμε από τα κάτω. Ξέρουμε ότι το νέο μνημόνιο που ετοιμάζει η τροϊκανή κυβέρνηση, είναι το χειρότερο από όλα τα προηγούμενα. Πιστεύουμε ότι ο μόνος τρόπος για να τους νικήσουμε, είναι με την κοινή δράση και τον συντονισμό από τα κάτω, όλων όσων πλήττονται από την πολιτική της κυβέρνησης.

*στις 30 Σεπτέμβρη, συνάντηση εργατικής αντίστασης 10πμ στο θέατρο Διάνα

Πηγή: http://financialcrimesnews.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν λεφτά για τις υπερωρίες στην ΕΡΤ;

Εκνευρισμό προκαλεί στους εργαζομένους της ΕΡΤ η είδηση ότι για τις υπερωρίες, λεφτά δεν υπάρχουν!

Και δεν υπάρχουν λεφτά για τα έκτακτα, γιατί –λέει- έγινε υπέρβαση εξόδων κατά την περίοδο των δύο εκλογικών αναμετρήσεων. Σημειώνεται ότι για τα έξοδα των εκλογών, αποφάσεις έπαιρνε η προηγούμενη διοίκηση και οι προηγούμενοι διευθυντάδες.

Το λέμε για να αποδίδουμε τα του καίσαρος τω καίσαρι…

ΧΡΑΝ

Πηγή: newpost.gr

ΕΣΗΕΑ: Τα pay roll των δημοσιογράφων στον εισαγγελέα

Στον εισαγγελέα και τα πειθαρχικά συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, στέλνει τα στοιχεία για τον «εκμαυλισμό των δημοσιογράφων» που προέκυψαν από την έρευνα του Κώστα Βαξεβάνη, η ένωση συντακτών. Πρόκειται για στοιχεία που δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό « HOT DOC” και αναφέρουν την εμπλοκή δημοσιογράφων στην υπόθεση SIEMENS, τη συμμετοχή της Όλγας Τρέμη σε θέση αντιπροέδρου σε εταιρεία που εκπροσωπούσε οπλικά συστήματα αλλά και το ρόλο δημοσιογράφων σε συγκεκριμένες τράπεζες.

Η παρέμβαση αυτή έγινε με καθυστέρηση, μετά τη δημοσιοποίηση από τον Κ. Βαξεβάνη της ενέδρας που του είχαν στήσει , αλλά και λίγες μέρες μετά την τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα για δημοσιογράφους που συμμετέχουν σε pay roll, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής στη Θεσσαλονίκη. Στην αναφορά αυτή αντέδρασε το ΔΣ της ΕΣΗΕΜΘ ζητώντας προς στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ “να καταθέσει, εφόσον διαθέτει, στοιχεία που υποστηρίζουν δήλωσή του για δημοσιογράφους-ταγούς του έθνους που βρίσκονται σε pay rolls” σημειώνοντας ότι “δίχως την προσκόμιση συγκεκριμένων στοιχείων κάθε παρόμοια γενικευτική δήλωση αποτελεί απόπειρα σπίλωσης του δημοσιογραφικού κλάδου.” Την ίδια ώρα βέβαια, με βάση τη νομοθεσία οι δημοσιογραφικές ενώσεις έχουν το έννομο συμφέρον να ζητούν από το υπουργείο επικρατείας, τα στοιχεία των δημοσιογράφων που εργάζονται στο δημόσιο τομέα. Ακόμη όμως και όταν τα αποκτούν, δεν τα ανακοινώνουν.

Πηγή: http://media-industry.blogspot.gr/2012/09/pay-roll.html#more

Κυκλοφορούν το Σάββατο τα “Παραπολιτικά”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου κυκλοφορεί η νέα αποκαλυπτική εφημερίδα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ». Πρόκειται για ένα φύλλο που υπόσχεται έγκυρη και αποκαλυπτική ενημέρωση, αλλά κυρίως ΑΡΚΕΤΟ παρασκηνιακό ρεπορτάζ. Το φύλλο χωρίζεται σε τρεις «θεματικές» ενότητες. Τον «βασικό κορμό», που περιλαμβάνει τα βασικά θέματα της εφημερίδας, το ένθετο «Secret», το οποίο μέσα στις 32 σελίδες του, περιέχει ειδήσεις και παρασκήνια από τον χώρο της πολιτικής, των media, του αθλητισμού και του life style.

Την ευθύνη έκδοσης της εφημερίδας «Παραπολιτικά» έχει ο δημοσιογράφος Γιάννης Κουρτάκης, ενώ την διευθυντική ομάδα συγκροτούν οι:Μενέλαος Τασιόπουλος, Γιάννης Αργυρός, Παναγιώτης Τζένος, Νίκος Σαμοϊλης, Γιώργος Κατσίγιαννης. Σε ρόλο συμβούλου έκδοσης βρίσκεται ο έμπειρος δημοσιογράφος Γιώργος Λεονταρίτης. Από κει και πέρα πολλά και έμπειρα στελέχη θα δίνουν μέσα από τις σελίδες της εφημερίδας την μάχη της ενημέρωσης. Ο λόγος για τους: Ντέμη Καραγιάννη, Μάρα Μπέκα, Θανάση Λάλα (συνεντεύξεις), Σωτήρη Ξενάκη, Γιάννη Χρηστάκο, Γιάννη Τρουπή, Χάρη Παυλίδη, Λίζα Δουκακάρου, Ισάακ Καρυπίδη, Ανδριάνα Ζαρακέλη, Αμαλία Κάτζου, Γιώργο Παππού, Μηνά Τσαμόπουλο, Λεωνίδα Μπλαβέρη, Νίκο Νικητέα, Δημήτρη Γιαννακόπουλο, Θανάση Φουσκίδη, Δημήτρη Κουνιά, Μήνα Αγγελίνη, Κέλυ Κοντογιώργη, Βασίλη Σαρημπαλίδη, Σπυριδούλα Τριάντου, Γιώργο Μελιγγώνη, Γιάννη Ξυνόπουλο, Σταύρο Παπαντωνίου, Εύη Τζαβάρα, Γιώργο Σαρρή, Στέλλα Νοβάκη, Κέλυ Φαναριώτη, Χριστίνα Διαμαντοπούλου και Μαριάνθη Κουνιά.

Την ύλη της εφημερίδας θα χρωματίζουν με τις στήλες τους ο Χρήστος Ζαμπούνης, η Νανά Παλαιτσάκη, η Σταματίνα Τσιμτσιλή, ο Γιώργος Καραμέρος, ο Μάκης Γεωργίου, ο Γιάννης Παπαγιάννης, ο Φώτης Ιγνατίου και ο σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου, το σκίτσο της εφημερίδας θα έχει ο Θεόδωρος Μουτζούριδης, ενώ γράφει και διακωμωδεί με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο ο Γιώργος Μητσικώστας. Τον πρωτοποριακό σχεδιασμό της νέας εφημερίδας έχει αναλάβει ο Μιχάλης Αγαπάκης και την αρχισυνταξία της ύλης ο έμπειρος Γιώργος Ματθαίου.

Η εφημερίδα «Παραπολιτικά» αποφάσισε να μπει δυναμικά και στο παιχνίδι των προσφορών. Το νέο φύλλο προσφέρει σε όλους τους αναγνώστες φθηνό (σχεδόν τσάμπα) τηλέφωνο και ίντερνετ. Συγκεκριμένα παρέχει την δυνατότητα μηναίου παγίου συνολικά 19 ευρώ, δίνοντας την δυνατότητα για απεριόριστες τηλεφωνικές κλήσεις, αλλά και χρήση internet. Παράλληλα, με τα «Παραπολιτικά» θα δίνεται μια δωροεπιταγή ύψους 10 ευρώ, για αγορές από τα καταστήματα intersport. Το πακέτο των προσφορών συμπληρώνεται με την μοναδική ταινία του Μουρ, Capitalism.

Από τη Δευτέρα 1η Οκτωβρίου ξεκινά το «Πρωινό ΑΝΤ1» με τον Γιώργο Παπαδάκη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤ1

Η ενημέρωση με άποψη, εγκυρότητα, χιούμορ και ψύχραιμη ματιά στα γεγονότα, εκπέμπει μόνο από τη συχνότητα του ΑΝΤ1.Η αναλυτική ατζέντα της ημέρας για 22η χρονιά ανοίγει ξανά με τον Γιώργο Παπαδάκη, όπως πάντα στον ΑΝΤ1, για να αρχίζετε τη μέρα σας με όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε! Από τις 7 το πρωί έως τις 11, ο απόλυτος κυρίαρχος της πρωινής ενημέρωσης, με την αξιοπιστία, αλλά και την αμεσότητα που τον διακρίνει, θα δίνει το στίγμα της επικαιρότητας από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ενδιαφέροντα ρεπορτάζ από τον πολιτικό και οικονομικό χώρο, σημαντικοί καλεσμένοι, καθώς και όλες οι τελευταίες εξελίξεις στα φλέγοντα κοινωνικά ζητήματα της καθημερινότητας, θα πρωταγωνιστούν και τη νέα σεζόν στο «Πρωινό ΑΝΤ1». Μαζί με τον Γιώργο Παπαδάκη, η Ντόρα Κουτροκόη και ο Ντίνος Σιωμόπουλος, θα αναλύουν και θα μεταφέρουν τον παλμό των γεγονότων με ακρίβεια και αντικειμενικότητα.

Μείνετε στον ΑΝΤ1 και μάθετε πρώτοι απ’ όλους όλα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας και τον κόσμο. «Πρωινό ΑΝΤ1» με τον Γιώργο Παπαδάκη, γιατί η δική σας πρωινή ενημέρωση, είναι η δική μας σταθερή αξία!

Ξεκίνησε την λειτουργία του το www.onlynews.gr

To www.onlynews.gr είναι ένα νέο ειδησεογραφικό site που λειτουργεί από τον Ιούλιο. Πρόκειται για μια σοβαρή προσπάθεια, με ειδησεογραφικό περιεχόμενο, αναλύσεις και αρθρογραφία. Τη δημοσιογραφική ευθύνη έχει ο Τάσος Τσακίρογλου , με προϋπηρεσία στην ”Ελευθεροτυπία” και το Flash 96. Στη δημοσιογραφική ομάδα είναι κυρίως εργαζόμενοι που έχουν απολυθεί από διάφορα Μέσα.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?paged=2

Τα έγγραφα του Wikileaks για τη Συρία στο ThePressProject

Το ThePressProject.gr σε συνεργασία με το Wikileaks απέκτησε πρόσβαση σε περισσότερο από 2 εκατομμύρια emails κυβερνητικών οργανισμών και αξιωματούχων της Συρίας (ημερομηνίας από το 2006 έως το 2012).

Το ThePressProject.gr γίνεται έτσι ένα από τα ΜΜΕ που επέλεξε το Wikileaks για την έρευνα και την δημοσίευση του φακέλου της Συρίας. Άλλοι δημοσιογραφικοί οργανισμοί που έχουν ήδη πρόσβαση και έχουν ξεκινήσει την δημοσίευση εγγράφων είναι το Associated Press (ΗΠΑ), ηPublico (Ισπανία), η L’espresso (Ιταλία), το ARD (Γερμανία), η Al Youm (Αίγυπτος), η Owni(Γαλλία), το Akhbar (Λίβανος) κ.α.

Το ThePressProject έχει ήδη ξεκινήσει την επεξεργασία των εγγράφων (με πρώτη προτεραιότητα στα έγγραφα που σχετίζονται με την Ελλάδα) και θα ξεκινήσει με τη δημοσίευση τις επόμενες ημέρες.

Οποιοδήποτε αποτέλεσμα φέρει αυτή η έρευνα θα δημοσιεύεται ταυτόχρονα από την ιστοσελίδα του ThePressProject.gr και από το Wikileaks το οποίο και θα παρουσιάζει από την ιστοσελίδα του (www.wikileaks.org) όλα τα σχετικά έγγραφα που στηρίζουν το ρεπορτάζ.

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email info@thepressproject.gr

Από τα “μαύρα ταμεία” στις “μαύρες τρύπες”

του Σπύρου Ριζόπουλου

Πρώτα οι αριθμοί.

Ζημίες προ φόρων ύψους 12.716.563 παρουσίασε ο Όμιλος Πήγασος το πρώτο εξάμηνο του 2012, στον οποίο στεγάζονται πλέον όλες τις εφημερίδες της οικογένειας Μπόμπολα. Ζημίες ύψους 6.827.180 ευρώ στο πρώτο εξάμηνο είχε ο ΔΟΛ. Ο Όμιλος της Καθημερινής, σε θυγατρική του οποίου έχει περάσει η έκδοση της εφημερίδας, είχε το πρώτο εξάμηνο ζημίες ύψους 13.970.485 ευρώ. Το Mega στο πρώτο εξάμηνο του έτους είχε ζημίες 7.540.000 ευρώ.

Αναλυτικά στο http://www.spirosrizopoulos.com/news/apo-ta-mavra-tameia-stis-mavres-tripes/

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/

Ερώτηση από βουλευτές για τους απλήρωτους της “Απογευματινής”

Με αφορμή τη σημερινή συζήτηση στο Πρωτοδικείο της νέας αίτησης πτώχευσης της Απογευματινής, μετά την απόρριψη από τη Δικαιοσύνη των προηγούμενων προσφυγών για να κηρυχθεί σε πτώχευση η εφημερίδα, αφήνοντας απλήρωτους τους εργαζόμενους σε αυτήν, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Δ. Παπαδημούλης, Δ. Στρατούλης, Γ. Βαρεμένος και Αλ. Μητρόπουλος κατέθεσαν σχετική ερώτηση στους αρμόδιους Υπουργούς.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης …

Προς τους Υπουργούς Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Οικονομικών, και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Θέμα: Προστασία των εργαζομένων της εταιρείας ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΑΕ

Οι περισσότεροι από τους 100 εργαζομένους στην εφημερίδα Απογευματινή που εκδίδεται από την εταιρεία ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΑΕ σταμάτησαν να πληρώνονται από τον Ιούλιο του 2010. Τον Οκτώβριο του 2010 – και ενώ ήταν απλήρωτοι – ξαφνικά σταμάτησε να εκδίδεται η εφημερίδα χωρίς να καταγγελθούν οι συμβάσεις τους και χωρίς να λάβουν αποζημίωση και ακολούθησε αίτηση πτώχευσης της επιχείρησης. Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών με την υπ’ αριθμ. 810/2011 απόφασή του έκρινε ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις κήρυξης της αιτούσας σε πτώχευση και μάλιστα ότι η αιτούσα υπέβαλε την αίτηση περί κηρύξεώς της σε πτώχευση καταχρηστικά, με αποκλειστικό σκοπό να αποφύγει με αθέμιτο και δόλιο τρόπο την εκπλήρωση των οικονομικών της υποχρεώσεων, αποκλειστικά και μόνο προς τους εργαζόμενους. Η απόφαση αυτή έχει καταστεί ήδη αμετάκλητη. Το 2012 η επιχείρηση κατέθεσε δεύτερη αίτηση πτώχευσης, την οποία τελικά απέσυρε όταν το ανακάλυψαν οι εργαζόμενοι και άσκησαν παρέμβαση. Όμως η ταλαιπωρία των εργαζομένων συνεχίζεται καθώς κατετέθη και νέα αίτηση πτώχευσης της «Εκδόσεις Απογευματινή ΑΕ».

Οι εργαζόμενοι έχουν στο μεταξύ προβεί σε σημαντικές καταγγελίες, και μέσω του ιστολογίου που διατηρούν, και συγκεκριμένα:

*Στις 12 Απριλίου του 2011 εργαζόμενοι της Απογευματινής είχαν προβεί σε καταγγελία στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (αριθμός πρωτοκόλλου 401/12-4-2011) για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, καταθέτοντας στοιχεία και έγγραφα τα οποία αποδεικνύουν, όχι μόνο εκροές χρημάτων από το ταμείο της επιχείρησης, αλλά και ύποπτες μεταφορές χρηματικών ποσών μεταξύ offshore εταιρειών και στελεχών της διοίκησης της «Εκδόσεις Απογευματινή ΑΕ». Στοιχεία δηλαδή από τα οποία, σύμφωνα με την καταγγελία, προκύπτει ότι εντός της εφημερίδας είχε στηθεί τα προηγούμενα χρόνια «μαύρο ταμείο» με αποτέλεσμα, έσοδα της Απογευματινής να καταλήγουν σε προσωπικούς λογαριασμούς της οικογένειας Σαραντόπουλου. Στο ΣΔΟΕ επίσης είχε καταγγελθεί η μεταφορά του αρχείου της επιχείρησης από την έδρα της, την περασμένη άνοιξη και του κεντρικού υπολογιστή της.

*Στις 12 Σεπτεμβρίου 2012 η καταγγελία αυτή τέθηκε σε γνώση εκ μέρους των εργαζομένων και στους οικονομικούς εισαγγελείς κ.Πεπόνη και κ.Μουζακίτη, οι οποίοι διαβεβαίωσαν ότι θα ερευνηθεί σε βάθος.

*Εργαζόμενοι επίσης είχαν υποβάλλει μηνύσεις για τη μη καταβολή του δώρου Χριστουγέννων του 2010 και του 2011, ζητώντας να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία από το ΑΤ Φιλοθέης, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

• Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η έρευνα του ΣΔΟΕ;

• Γιατί δεν κινήθηκαν οι αυτόφωρες διαδικασίες για τη μη καταβολή του δώρου Χριστουγέννων;

• Πως μπορούν να προστατευθούν οι εργαζόμενοι από τη συνεχή υποβολή αιτήσεων πτώχευσης από την πλευρά της επιχείρησης, παρά τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Δ. Παπαδημούλης

Αλ. Μητρόπουλος

Γ. Βαρεμένος

Δ. Στρατούλης”

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?p=22601#more-22601

Η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων είναι αντίθετη με την απεργία της Δευτέρας

Αντίθετη με την απεργία που κήρυξε η ΕΣΗΕΑ για την Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου, είναι η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων. Όπως αναφέρουν σε ανακοινωσή τους: «Οι πρωτοφανείς επιθέσεις σε βάρος του κλάδου, με την στοχοποίηση των δημοσιογράφων και με απώτερο στόχο την χειραγώγηση τους, εξελίσσoνται τελικώς σε κυρίαρχη επιλογή του συστήματος επικοινωνίας κομμάτων, πολιτικών, οικονομικών ακόμη και ποδοσφαιρικών κέντρων εξουσίας.

Κάποιοι απαιτούν την οριστική υποταγή της Ενημέρωσης στην Επικοινωνία και βεβαίως στην κάθε μορφής διαπλοκή…

ΥΓ: Η πρόταση της ΚΕΔ στο ΔΣ για τις κινητοποιήσεις αφορούσε απεργία στη ζώνη του Σαββατοκύριακου,με μαύρο στις οθόνες της τηλεόρασης και χωρίς ήχο στα ραδιόφωνα επειδή μόνο αυτό πονάει τους βαρόνους. Όταν λέμε απεργία να είναι απεργία. Με στρατηγική, περιεχόμενο και στόχο».

Πηγή: newpost.gr

Όλοι αποφασιστικά και αγωνιστικά στην απεργία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕΣΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) εκφράζει την πλήρη συμπαράστασή του στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν για τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012 οι Ενώσεις-μέλη της Ομοσπονδίας και η Συντονιστική Επιτροπή των συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για την Τετάρτη 26/09/2012.

Ο δημοσιογραφικός κόσμος διατρανώνει την θέλησή του για κοινό αγωνιστικό – απεργιακό μέτωπο με όλους τους εργαζόμενους, διεκδικώντας τη συνολική κατάργηση του μνημονιακού αντεργατικού νομοθετικού πλαισίου και την ανάκτηση και κατοχύρωση όλων όσων μέχρι σήμερα οι μνημονιακές πολιτικές και οι εργοδότες αφαίρεσαν από μισθούς, εργασιακά δικαιώματα, ασφαλιστικές παροχές, συντάξεις, προνοιακά επιδόματα, με στόχο πάντα να πλήξουν δικαιώματα και να χειραγωγήσουν το χώρο της ενημέρωσης.

Η ΠΟΕΣΥ καλεί όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ να πάρουν μέρος πανελλαδικά στην απεργία και να μετάσχουν μαζικά και δυναμικά στην απεργιακή συγκέντρωση τη Δευτέρα στις 11πμ στην Ε.Σ.Η.Ε.Α. (Ακαδημίας 20) και στην πορεία προς το υπουργείο Εργασίας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ, ΑΞΙΩΝΟΥΜΕ, ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ:

? Την κατάργηση όλου του εκτρωματικού μνημονιακού αντεργατικού και αντικοινωνικού νομοθετικού πλαισίου, που οδηγεί στη καταρράκωση των εργασιακών σχέσεων.

? Τη στήριξη και προστασία των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την υποχρεωτική εφαρμογή τους σε όλα τα ΜΜΕ.

? Την ανακούφιση των εκατοντάδων ανέργων συναδέλφων μας με μέτρα οικονομικής στήριξης και απαλλαγή τους από όλα τα «χαράτσια».

? Την αποκατάσταση της βιωσιμότητας των ασφαλιστικών μας ταμείων και όλου του ελληνικού ασφαλιστικού συστήματος και την

-2-

επιστροφή όλων των αποθεματικών που δήμευσαν, μετά το «κούρεμα» μέσω του PSI , κατ’ εντολή της τρόικας.

? Την κατοχύρωση, χωρίς περικοπές, ενός υγιούς τομέα υγείας και πρόνοιας, το πρώτιστο κοινωνικό δικαίωμα μιας δημοκρατικής κοινωνίας.

? Την αποκατάσταση όλων των συντάξεων, ώστε να επανέλθει στους ασφαλισμένους και απόμαχους συναδέλφους μας το κλονισμένο επίπεδο της αξιοπρεπούς διαβίωσης.

? Την ενδυνάμωση της απασχόλησης, με φραγμό στις απολύσεις και στα λουκέτα των Μέσων Ενημέρωσης.

? Την κατάργηση της νομοθετικής ρύθμισης, που επιβάλλει τη λεηλασία του ανταποδοτικού τέλους της ΕΡΤ και λειτουργεί υπέρ των εταιρειών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

? Την επέκταση όλων των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων και στο χώρο του διαδικτύου.

? Την απόκρουση των απολύσεων, των ατομικών συμβάσεων, της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων, των αμοιβών ελεημοσύνης, τις περικοπές στους μισθούς και τα επιδόματα.

* Διεκδικούμε δουλειά, αξιοπρεπείς ΣΣΕ, κοινωνική ασφάλιση για όλους και σοβαρή, αξιόπιστη και δημοκρατική ενημέρωση με βάση τις αληθινές ανάγκες της κοινωνίας.

* Ζητάμε συλλογικά δικαιώματα, που θα εγγυώνται την αξιοπρέπεια και την ανεξαρτησία των δημοσιογράφων και όλων των εργαζομένων της Ενημέρωσης.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012
ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΣΤΙΣ 11 πμ ΣΤΗΝ Ε.Σ.Η.Ε.Α.

24ώρη απεργία στον όμιλο Κυριακίδη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ σωματείων

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΣΠΗΤ, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΤΗΠΤΑ και της ΕΦΕ αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 06.00 το πρωί της Τετάρτης, 19 Σεπτεμβρίου έως τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης, 20 Σεπτεμβρίου 2012 όλων των δημοσιογράφων, των διοικητικών υπαλλήλων, των τεχνικών και των φωτορεπόρτερ, οι οποίοι εργάζονται στην εφημερίδα «ESPRESSO», στην ιστοσελίδα «espressonews.gr», στην εφημερίδα «ATHENS NEWS» και στον ραδιοφωνικό σταθμό «FLASH», ύστερα από την παράνομη και αντεργατική συμπεριφορά της εργοδοσίας.

Η εργοδοσία του ομίλου Κυριακίδη εξακολουθεί να μην εξοφλεί τις δεδουλευμένες αποδοχές των μηνών Ιουνίου, Ιουλίου, Αυγούστου και την εξόφληση του επιδόματος αδείας των συναδέλφων μας, ενώ αθετεί και τις υποσχέσεις τμηματικής εξοφλήσεως εντός ορισμένου χρόνου, που η ίδια έδωσε.

Ταυτόχρονα με σημερινή της ανακοίνωση ουσιαστικά προαναγγέλλει νέες μειώσεις και «διαρθρωτικές αλλαγές» στις αποδοχές των συναδέλφων, επικαλούμενη την ΠΥΣ 6/28.2.2012 η οποία όμως έχει κριθεί αντισυνταγματική με Απόφαση Δικαστηρίου (24/6.9.2012 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χαλκιδικής).

Συνάδελφοι, η υπομονή και αντοχή απέναντι στην εργοδοτική αναλγησία έχει τελειώσει.

Οι Ενώσεις ζητούν:

Να μην μειωθούν, με οποιοδήποτε πρόσχημα, οι αποδοχές.

Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών των μηνών Ιουνίου, Ιουλίου, Αυγούστου και την εξόφληση του επιδόματος αδείας των συναδέλφων μας.

Την τήρηση των υποσχέσεων της εργοδοσίας.

Η συμμετοχή όλων στην απεργία δεν είναι υποχρέωση αλλά καθήκον.

Ελληνική διάκριση σε διεθνή διαγωνισμό διαδικτυακών εφαρμογών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ igraphics

Στις 19 καλύτερες διαδικτυακές εφαρμογές στην κατηγορία του interactive visualisation επιλέχθηκε από την κριτική επιτροπή η ελληνική συμμετοχή του igraphics.gr στο διεθνή διαγωνισμό “Information is Beautiful”, λίγες μέρες πριν την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων.

Η διαδικτυακή εφαρμογή ζωντανής αναμετάδοσης των πρόσφατων κοινοβουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα του Igraphics διακρίθηκε ανάμεσα σε περισσότερες από 1.000 συμμετοχές από όλον τον κόσμο, ο αριθμός των οποίων, σύμφωνα με την ιστοσελίδα των βραβείων, έκανε το έργο των κριτών εξαιρετικά δύσκολο.Η ποιότητα των συμμετοχών αποδείχθηκε υψηλή καθώς ο συναγωνισμός περιλαμβάνει εφαρμογές από μεγάλους διεθνείς οργανισμούς όπως η εφημερίδα-πόρταλ Guardian και το ινστιτούτο MaxPlanck.

Εκτός από τα αποτελέσματα των βραβείων, που θα ανακοινωθούν σε ειδική τελετή στο Λονδίνο στις 27 Σεπτεμβρίου, στη φετινή διοργάνωση δίνεται η δυνατότητα στο κοινό να ψηφίσει τις δικές του επιλογές σε 6 διαφορετικές κατηγορίες.

Δείτε την ελληνική συμμετοχή ανάμεσα στις 19 φιναλίστ της κατηγορίας “interactive visualization”.

Η δυνατότητα ανοιχτής ψηφοφορίας για το κοινό λήγει στις 24 Σεπτεμβρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες

επικοινωνήστε στο 210 33 16 333, info@igraphics.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.