ΤΕΛΕΙΩΣ ΜΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΣΚΑΣ… ΠΟΥ ΜΟΥ ΚΟΨΑΝ ΤΟ ΕΚΑΣ

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

της Νίνας Ναχμία

Τώρα που μου κόψαν το ΕΚΑΣ και δεν νομίζω πως θα μου τα ξανασκας.. είμαι κυριολεκτικά να… σκας!…  Διότι, αν από τα μετρημένα σου βγάλουνε το ένα, τι θα μείνουν να πορέψουνε κι’ εσένα;

Ξαφνικά, που λέτε, εκεί που είμαστε μες στην κακή συνήθεια να παίρνουμε την συνταξάααρα μας, και περιμέναμε, οι άπληστοι να μας την αυγατίσουνε, γιατί είχαμε βάλει στο μάτι κάτι ντομάτες,  που δεν μπορούσαμε να τις χτυπήσουμε και μας τρέχανε τα σάλια, να τα χάλια. Αύξηση θέλατε; Μείωση θα πάρετε. Όσο για τις ντοματούλες, τα φρουτάκια και τα λοιπά ζαρζαβάτια, όνειρο ήταν και πάει. Θα τα τρώει ο Ποπάυ και στην Όλιβ μόνο θα δίνει. Θα μου πείτε σε μια σύνταξη 370 ευρώ, το βοήθημα ΕΚΑΣ είναι τελείως περιττή πολυτέλεια. Κακομαθαίνει ο άλλος και, άντε μετά να τον βάλεις σε τάξη, τον άτακτο. Γίνεται υπερκαταναλωτικός, άσωτος, γιάπαρος, γέρος άνθρωπος κι εκτός από ντοματούλες θα τρώει κι άλλα εδέσματα που του ανεβάζουν την χοληστερίνη ενώ τώρα…. «Το είδες με τα μάτια σου Γρηγόρη το αρνάκι;» «Μπάααα! Λιγάκι. Γιατί έτσι και το δω πολύ, θα μου φουσκώσει η χολή». Αυτό θα πει κρατική μέριμνα. Φροντίζουν πριν από μας για μας!

Αυτά είναι τα νέα τα ωραία. Αλλά περιμένετε και τα πιο ωραία και μοιραία. Όλο παροχές θα είμαστε από δω και μπρος. Όσοι επιζήσουν μάλιστα θα μπουν στο βιβλίο «γκρίνιες». Η νίκη θέλει αγώνα, αλλά και γερή κράση, κυρίως αυτή, γιατί έτσι και αρρωστήσεις δικέ μου, καλύτερα να κάτσεις σπίτι σου να πεθάνεις με την ησυχία σου στο οικείο σου περιβάλλον. Αφού έτσι κι αλλιώς δεν την γλυτώνεις με τίποτα. Κάτσε στην ησυχία σου να πεθάνεις σαν άνθρωπος, να γλυτώσουνε κι αυτοί την σύνταξή σου να γλυτώσεις κι εσύ από δαύτους μια ώρα αρχύτερα.

Αυτοί στενοχωριούνται όσο ζεις δεν το κατάλαβες; Γι αυτό σου τα κάνουν όλα αυτά, αλλά εσύ, εκεί! Κοτσονάτος! Τους τι σπάει αυτό το πράγμα. Δεν το καταλαβαίνεις; Σου λέει, μπράβο  ποπόφαρδος ο παππούς!… Τι δεν του κάναμε να τον ξεκάνουμε κι αυτός εκεί, ακλόνητος!…  Για όλους μας στενοχωριούνται που ζούμε. Θέλουνε μια Ελλάδα μόνοι τους. Τους είμαστε μπελάς. Τώρα, κυρίως που δεν θα μπορούν να δικαιολογούνε τις επιχορηγήσεις τους, είμαστε τελείως άχρηστοι. Έτσι είναι. Οι  νέοι ζητάνε δουλειά, οι γέροι δεν πεθαίνουν… μεγάλο βάσανο.

Γι’ αυτό φρόντισε να γεράσεις κοτσονάτος να μη σε λένε ο Κώτσος …νάτος. Αλλιώς όταν θα σου κόβουνε το ΕΚΑΣ που είναι και το λιγότερο, που σου λέω, πως θα στέκεσαι στην ουρά να κάνεις αιτήσεις επί αιτήσεων, μήπως σε λυπηθούν και στο δώσουν πίσω που… δεν… και πως θα αντιμετωπίζεις την «κουλ» παραφυάδα, που  σε βλέπει σαν κώνωπα στο ρουθούνι της γιατί της διέκοψες το τηλέφωνο με τον έτσι της, ενώ εσύ ξεροσταλιάζεις και οσονούπω τα αρθριτικά σου θα σε προδώσουν. Κατάλαβες τώρα τι σου λέω;

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.