Αναμένουμε εάν ο κ. Μητσοτάκης θα απαντήσει με ειλικρίνεια ή θα επιβεβαιώσει πως είναι ψεύτης

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ανακοίνωση εξέδωσε το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού με την οποία θέτει στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτακη, το ερώτημα εάν συμφωνεί η διαφωνεί με όσα δήλωνε ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης για το ονοματολογικό το 1994 και ενώ είχε προηγηθεί η πτώση της κυβέρνησής του από τον Αντώνη Σαμαρά.

Η ανακοίνωση συνοδεύεται από βίντεο από τηλεοπτική συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού, στην οποίαν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης σημείωνε: «Εγώ δέχομαι συζήτηση για μικτή ονομασία, το είπα καθαρά, το λέω και πάλι, ενδεχομένως Σλαβομακεδονία είχα προτείνει (…) κατά την άποψη μου πρέπει η Ελλάς να δεχθεί γιατί αλλιώς, αν δεν δεχθεί, θα πάμε σε σκέτη “Μακεδονία”».

Ο πρώην πρωθυπουργός υποστήριζε, μάλιστα πως «είναι απαράδεκτη υποκρισία εν ονόματι της εθνικής υπερηφάνειας και της εθνικής αδιαλλαξίας να δεχόμαστε να μείνει αυτή η χώρα, αυτο το κράτος με το όνομα “Μακεδονία” και να μην δεχόμαστε να μείνει με ένα σύνθετο όνομα».

Ο πρώην πρωθυπουργός επίσης στο συγκεκριμένο βίντεο χαρακτήριζε λάθος τα μέτρα από την τότε κυβέρνηση, αντιθέτως εισηγείτο, «η ελληνική κυβέρνηση, η Ελλάς δηλαδή, να προχωρήσει αποφασιστικά».

Καταλήγοντας στην τοποθέτηση του ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης σημείωνε, «αυτή την ώρα χρειάζεται ειλικρίνεια και εντιμότητα και θάρρος, αυτό χρειάζεται η εξωτερική μας πολιτική -και αυτό νομίζω είναι που μας λείπει».

Με αφορμή τις δηλώσεις αυτές το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού στην ανακοίνωσή του διερωτάται: «Συμφωνεί ή διαφωνεί η ΝΔ και ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρώην πρωθυπουργό, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ο οποίος τόνιζε το 1994, μετά την πτώση της κυβέρνησής του από τον Αντώνη Σαμαρά με αφορμή το ονοματολογικό, πως “είναι απαράδεκτη υποκρισία εν ονόματι της εθνικής υπερηφάνειας και της εθνικής αδιαλλαξίας να δεχόμαστε να μείνει αυτή η χώρα με το όνομα Μακεδονία”, υπογραμμίζοντας πως “εάν η Ελλάς δεν δεχθεί ονομασία μικτή θα πάμε σε σκέτη Μακεδονία”;».

Καταλήγοντας η ανακοίνωση υπογραμμίζει: «Αναμένουμε εάν ο κ. Μητσοτάκης θα απαντήσει με “ειλικρίνεια, εντιμότητα και θάρρος”, όπως έλεγε ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ή θα επιβεβαιώσει πως είναι ψεύτης, ανέντιμος και δειλός».

{youtube}GmB_84Z1xR4{/youtube}


Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.