Νάσος Πατέτσος: Σίγησε μια από τις πιο βελούδινες φωνές του ελαφρού τραγουδιού (Βίντεο)

Img 20201030 090404
Facebook
Twitter
LinkedIn

Στα 97 του χρόνια είπε: “Ούτε ήξερα πόσο θα ζήσω ούτε ξέρω πόσο θα φτάσω. Τον θάνατο δεν τον φοβήθηκα ποτέ. Ελεγα πάντα: Προχωράω και όπου βγει!” 

της Λαμπριάνας Κυριακού

Σίγησε για πάντα μια από τις πιο βελούδινες φωνές του ελαφρού τραγουδιού, έφυγε από την ζωή σε ηλικία 101 ετών ο Νάσος Πατέτσος. 

Τόσο η φωνή του όσο τα όμορφα μελωδικά του τραγούδια σημάδεψαν μίαν ολόκληρη εποχή, μια εποχή που ο έρωτας πήγαζε από τα βαθιά βάθη της ψυχής μας και οι νότες γεννιόντουσαν από τα συναισθήματα…

Όπως, πολλοί άλλοι καταξιωμένοι καλλιτέχνες έβαλε τη δική του ανεξίτηλη σφραγίδα στο ελληνικό τραγούδι.

Τον Νάσο Πατέτσο τον γνώρισα τον 2011 από τον Δαυίδ Ναχμία με αφορμή ένα αφιέρωμα που θα έκανε προς τιμήν του ο γνωστός μουσικός-δημοσιογράφος! Τόσο η ευγένειά του όσο και το αριστοκρατικό του προφίλ με “σκλάβωσαν” από την πρώτη στιγμή!  Ήταν σπουδαίος άνθρωπος, αλλά και ΜΕΓΑΛΟΣ τραγουδιστής!

Νάσος Πατέτσος
Φωτογραφία Λαμπριάνα Κυριακού

Ο Νάσος Πατέτσος υπήρξε μια από τις μεγαλύτερες δόξες του ελαφρού τραγουδιού. Από τα τέλη της δεκαετίας του ’40 έως τις αρχές της δεκαετίας του ’70 κυριάρχησε τόσο στη δισκογραφία όσο και στις θεατρικές παραστάσεις δίπλα σε ιερά τέρατα, όπως ήταν η Γεωργία Βασιλειάδου, ο Βασίλης Αυλωνίτης, ο Ορέστης Μακρής, ο Κώστας Χατζηχρήστος, η Αννα Καλουτά και πολλοί ακόμα.

Patetsos 10a Patetsos 01

Ο Νάσος Πατέτσος ηχογράφησε περίπου 70 τραγούδια. Όπως είπε σε συνέντευξή του “το κάθε τραγούδι είχε τόση επιτυχία που, χωρίς να έχουμε τηλεοράσεις και άλλα μέσα, εμένα με γνώριζε ο λαός μέχρι και στο τελευταίο χωριό, χωρίς να με έχει δει ποτέ στο πρόσωπο!”

Στα 97 του χρόνια είπε: “Ούτε ήξερα πόσο θα ζήσω ούτε ξέρω πόσο θα φτάσω. Τον θάνατο δεν τον φοβήθηκα ποτέ. Ελεγα πάντα: Προχωράω και όπου βγει!” 

Ωστόσο μετά από τέσσερα χρόνια ο Νάσος Πατέτσος, το “άσπρο περιστέρι” του ελαφρού τραγουδιού, πέταξε ψηλά για πάντα.

Καλό σου ταξίδι Νάσο Πατέτσο!

Δείτε το βίντεο

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.