Ακόμα η φλόγα καίει για Μίμη Πλέσσα και Κώστα Χατζή

Facebook
Twitter
LinkedIn

της Λαμπριάνας Κυριακού

Όταν  οι δρόμοι δυο μεγάλων ανδρών,  όπως αυτοί του  Μίμη Πλέσσα και  του  Κώστα Χατζή συναντιούνται, τότε  ένα μουσικό big bang περιμένουμε να εξελιχθεί μπροστά στα μάτια μας.


Η συνεργασία τους, επιβεβαιώθηκε στην συνέντευξη τύπου που έδωσαν το μεσημέρι της Τετάρτης με αφορμή τη συνεργασία αυτή, οι δυο μεγάλοι συνθέτες μας, που  από 31 Οκτωβρίου, και κάθε Δευτέρα και Τρίτη, θα  χορδίζουν ο ένας το πιάνο του και ο άλλος την κιθάρα του και είναι έτοιμοι να συνθέσουν την μεταξύ τους παρτιτούρα  στη σκηνή Μικρού  Παλλάς.

Στην ουσία θα είναι ένας μουσικός διάλογος. Θα συνομιλούν με τα τραγούδια τους. “Αντίο λοιπόν αντίο, το χάνω κι αυτό το πλοίο” θα τραγουδάει ο Κώστας Χατζής και θα απαντάει ο Μίμης  Πλέσσας, “Το λέγαν Άγια Κυριακή εκείνο το καΐκι”. Ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει  τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους. Από το  «Έφυγε η Αγάπη μου», το πρώτο τραγούδι που έγραψε ο Μίμης Πλέσσας, στον Κώστα Χατζή μέχρι το «Ποιος το ξέρει», «Σπουδαίοι άνθρωποι» και άλλες επιτυχίες που έχουν ταυτιστεί απόλυτα με τις δικές μας προσωπικές στιγμές.

Όταν κρύβεις πολλά στην καρδιά σου, λέει  ο Μίμης Πλέσσας, έρχεται η στιγμή που όλα αυτά πρέπει να φανούν.  Κάθε φορά που θα συναντιόμαστε, θα του κρατάω το χέρι να τραγουδάει, όπως εκείνος ξέρει και εγώ θα χαίρομαι που θα μπορώ  να τον Κομπανιάρω.

Απόλυτα ειλικρινείς και αποκαλυπτικός ήταν ο Κώστας Χατζής που μας είπε   ότι όταν έγραφε τραγούδια αναφερόμουν περισσότερο στη φυλή του, γιατί από μικρός ένιωθε περιθωριακός και  για να επιβιώσει, έπαιζε μουσική  σε  διάφορα αναψυκτήρια.  Ο  Μίμης Πλέσσας, έπαιξε μεγάλο ρόλο στην αρχή της καριέρας του, αφού από την αρχή τον έβαλε στο σπίτι του για να του γράψει τραγούδια, του έδωσε ρούχα, παπούτσια, καινούργιο πουκάμισο και τον πήγαινε μαζί του σε χώρους σαν την Μεγάλη Βρετανία, χώρους που ένιωθε ότι δεν χωρούσε αυτός εκεί. Και  να βλέπουν ένα γύφτο μαζί με τον Μίμη Πλέσσα γι αυτόν ήταν πολύ τιμητικό και σπουδαίο. Έτσι άρχισε να γίνεται γνωστός στους καλλιτεχνικούς χώρους και να γίνεται αποδεκτή η δουλειά του.

Μαζί τους στην σκηνή, ο Μαυρίκιος Μαυρικίου, ο νεαρός ερμηνευτής που απέδειξε τα τελευταία τρία  χρόνια ότι η εμπιστοσύνη που του δείχνει ο Μίμης Πλέσσας δεν είναι καθόλου τυχαία, αφού δεν θα τον  δούμε μόνο  να τραγουδάει στη σκηνή  αλλά και να  παίζει ακορντεόν. Όπως επίσης,  ο Μαυρίκιος Μαυρικίου μαζί με τον Γιώργο Παγιάτη – που θα παίζει πιάνο στην παράσταση – έχουν αναλάβει  την πιο δύσκολη και συνάμα σημαντική δουλειά αυτής της συνεργασίας, αυτήν της ενορχήστρωσης.


Επι σκηνής να ερμηνεύει τα σπουδαία αυτά τραγούδια, θα δούμε και την Αντωνία Χατζίδη, χρόνια συνοδοιπόρο στη ζωή του  Κώστα Χατζή αλλά  και στο τραγούδι.


H Λουκίλα Καρρέρ αποκαλύπτει πώς έγινε η συνεργασία αυτή.

{youtube}0BMIP-Ivrtc{/youtube}

Μουσικοί:

Ενορχρηστρώσεις: Γιώργος Παγιάτης – Μαυρίκιος Μαυρικίου

Πιάνο: Γιώργος Παγιάτης

Ακορντεόν: Μαυρίκιος Μαυρικίου

Φλάουτο – σαξόφωνο – κλαρινέτο: Ρήγας Σαριτζιώτης

Μπουζούκι – κιθάρα: Χρήστος Βότσης

Τύμπανα – κρουστά: Χρήστος Αλεξόπουλος

Κοντραμπάσο: Αντωνία Τσολάκη

Επιμέλεια Προγράμματος Λουκίλα Καρρέρ Πλέσσα

Εισιτήρια από 20 ευρώ

 

{youtube}LElOIrCOREA{/youtube}

https://www.viva.gr/tickets/music/mikro-pallas/mimis-plessas-kostas-xatzis/#description

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.