Οι ΗΠΑ εκτόξευσαν 59 πυραύλους τα ξημερώματα στη Συρία…

Facebook
Twitter
LinkedIn

 

Οι ΗΠΑ επιτέθηκαν με περισσότερους από 50 πυραύλους Κρουζ κατά στρατιωτικών στόχων του Άσαντ, τα ξημερώματα της Παρασκευής στη Συρία. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε κοντά στο συριακό στρατιωτικό αεροδρόμιο της πόλης Χομς, σύμφωνα με το NBC και το Reuters, που επικαλούνται αξιωματούχους των ΗΠΑ.

Οι πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από δύο αεροπλανοφόρα στη Μεσόγειο Θάλασσα. Από την αεροπορική βάση είχαν απογειωθεί τα συριακά μαχητικά που έκαναν χθες ρίψη των χημικών όπλων.Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ την αποκάλεσε «στοχευμένη στρατιωτική επίθεση» και τόνισε πως υπερασπίζεται το «ζωτικό συμφέρον της εθνικής ασφάλειας», καλώντας τα «πολιτισμένα κράτη να βοηθήσουν στον τερματισμό της σφαγής και την αιματοχυσία στη Συρία».

Η εκτόξευση πυραύλων ήταν η απάντηση Τραμπ στην επίθεση με τοξικό αέριο στη Συρία που οι ΗΠΑ αποδίδουν στον πρόεδρο Μπάσαρ Αλ Άσαντ.

Από την πλευρά της η συριακή κρατική τηλεόραση ανέφερε ότι η «αμερικανική επιθετικότητα» είχε στοχοποιήσει μια συριακή στρατιωτική βάση με «έναν αριθμό πυραύλων».

Νωρίτερα, η κρατική τηλεόραση είχε πει ότι η επίθεση είχε πλήξει «συριακούς στρατιωτικούς στόχους» χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Πηγή:Σκαϊ

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.