ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΜΑΣ...Video

ΤΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ...mas

">

bunner3

<script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>
<ins class="adsbygoogle"
     style="display:block"
     data-ad-format="autorelaxed"
     data-ad-client="ca-pub-7408697485170829"
     data-ad-slot="9995569825"></ins>
<script>
     (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
</script>
Τέντ Μάλοκ:Να εγκαταλείψει η Ελλάδα την Ευρωζώνη...

Την προσωπική θέση ότι η Ελλάδα θα ήταν «προτιμότερο να εγκαταλείψει» την Ευρωζώνη εξέφρασε το «φαβορί» για τη θέση του πρέσβη των ΗΠΑ στην Ε.Ε. και Τέντ Μάλοκ.

«Δεν θέλω να μιλήσω εκ μέρους των Ελλήνων, όμως κατά πάσα πιθανότητα, από την οπτική γωνία ενός οικονομολόγου, υπάρχει πολύ ισχυρός λόγος για την Ελλάδα να βγει από το ευρώ» ανέφερε ο ίδιος, μιλώντας στο Bloomberg.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μάλοκ, καθηγητής του πανεπιστημίου του Ρέντινγκ, εκφράζεται με σκεπτικισμό απέναντι στο ενιαίο νόμισμα.

Πριν από μερικές ημέρες, είχε προβλέψει την κατάρρευση της Ευρωζώνης μέσα σε 18 μήνες ενώ άλλη συνέντευξή του δήλωσε ότι «μπορεί να χρειάζεται να τιθασευτεί η Ε.Ε». Έσπευσε να διευκρινίσει, πάντως, ότι δεν γνωρίζει τίποτα σχετικά με τη στάση που θα τηρήσει η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ απέναντι στην εμπλοκή ή μη του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

«Δεν έχω συμμετάσχει σε αυτές τις συζητήσεις. Ειλικρινά δεν είμαι στη διακυβέρνηση αυτή την περίοδο» τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ παράλληλα συμπλήρωσε: «Υπάρχει ένα ερώτημα για το εάν η Ελλάδα θα πρέπει να λάβει χρηματοδότηση (bailout) και ποιος πρέπει να είναι υπεύθυνος για τη χρηματοδότηση αυτή και γιατί η Ελλάδα συνεχίζει στην ίδια τελματωμένη κατάσταση που έχει βρεθεί τα τελευταία έτη.

Πηγή:Εθνος.